​Bernie Ecclestone, fost proprietar şi administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1, a pledat luni nevinovat la acuzaţiile de evaziune fiscală masivă, care i-au fost aduse în Marea Britanie, informează AFP.

Bernie EcclestoneFoto: David Davies / PA Images / Profimedia

În vârsta de 91 de ani, Ecclestone a apărut într-un costum de culoare închisă, escortat de avocaţii şi bodyguarzii săi, la Tribunalul din Westminster, unde fusese convocat.

În timpul audierii, lui Eccelestone i s-a cerut să îşi declare identitatea şi apoi a pledat nevinovat. El rămâne liber până la următoarea audiere, programată pe 19 septembrie.

Ecclestone este acuzat că nu a declarat autorităţilor fiscale britanice peste 400 de milioane de lire sterline (473 milioane euro) din active deţinute în străinătate, între 2013 şi 2016.

Procuratura a autorizat în luna iulie inculparea sa, în urma unei anchete fiscale prezentată drept „complexă şi internaţională”.

Bernie Ecclestone a fost liderul suprem al Formulei 1 timp de aproape 40 de ani, părăsind funcţia de conducător al elitei sportului cu motor în ianuarie 2017, după ce a fost demis de noul deţinător al drepturilor comerciale ale acestei competiţii, grupul american Liberty Media, scrie Agerpres.