Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1 în 2005 şi 2006, va părăsi echipa Alpine pentru a concura în 2023 la Aston Martin, a anunţat, luni, echipa engleză într-un comunicat de presă. Spaniolul îi va lua locul lui Sebastian Vettel.

Fernando AlonsoFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alonso, care a împlinit vineri 41 de ani, a terminat duminică pe locul 8 în Marele Premiu al Ungariei, înaintea coechipierului său francez Esteban Ocon, iar în prezent ocupă locul 10 la Campionatul Mondial după 13 din 22 de curse, cu 41 de puncte.

Spaniolul va merge la echipa engleză, deţinută de miliardarul canadian Lawrence Stroll, în locul germanului Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial, care şi-a anunţat joi retragerea din F1 la sfârşitul sezonului 2022.

„Toată echipa Aston Martin este foarte entuziasmată să primească experienţa incredibilă a lui Fernando, explozia lui genială de viteză şi expertiza sa în curse. Recrutarea unui talent deosebit precum cel al lui Fernando este o declaraţie puternică de intenţie a unei organizaţii angajate să dezvolte o echipă câştigătoare în Formula 1”, se arată în comunicat.