Marele Premiu de Formula 1 din Azerbaidjan a fost un adevărat dezastru pentru Ferrari din cauza faptului că atât Charles Leclerc (plecat din pole-position), cât și Carlos Sainz au fost nevoiți să abandoneze după probleme la monoposturi.

Scuderia Ferrari si monopostul din Formula 1Foto: Federico Basile/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Max Verstappen s-a impus la Baku, iar Sergio Perez, coechipierul de la RedBull, a încheiat cursa pe doi.

Scuderia Ferrari a fost marea perdantă a zilei: Carlos Sainz Jr. a abandonat în primele tururi, iar coechipierul Charles Leclerc a fost trădat de motorul constructorului italian: a abandonat în turul 20, moment în care pilotul monegasc era liderul cursei.

Șeful Scuderiei Ferrari, prima reacție după problemele mari din Azerbaidjan

În Azerbaidjan, nu doar piloții Ferrari au abandonat, ci și Kevin Magnussen (Haas) și Zhou Guanyu (Alfa Romeo), amândoi având motoare ale Scuderiei.

În aceste condiții, Mattia Binotto, șeful Ferrari, a încercat să explice problemele întâmpinate la monoposturi, conform Motorsport.com.

„Încă analizăm și încercăm să înțelegem ce s-a petrecut. Cred că cele două monoposturi ale noastre au avut probleme diferite. Consider că doar cu ajutorul datelor telemetrice am putea afla ce s-a întâmplat.

Componentele se vor duce înapoi la Scuderie pentru a înțelege mai bine unde s-au petrecut erorile. Nu știu încă dacă au fost probleme la calitate, rezistență, uzură etc.

În termenii performanței, monopostul nostru nou face o treabă extraordinară. Atunci când e vorba de fiabilitate, mai avem de lucrat...” - Mattia Binotto.

Clasament piloților din Formula 1

1 Max Verstappen (RedBull) 150 puncte

2 Sergio Perez - (RedBull) 129

3 Charles Leclerc (Ferrari) 116

4 George Russell (Mercedes) 99

5 Carlos Sainz (Ferrari) 83

6 Lewis Hamilton (Mercedes) 62

7 Lando Norris (McLaren) 50 etc.

Clasamentul constructorilor din Formula 1

1 RedBull Racing 279 puncte

2 Ferrari 199

3 Mercedes 161

4 McLaren 65

5 Alpine 47

6 Alfa Romeo 41

7 AlphaTauri 27

8 Haas 15

9 Aston Martin 15

10 Williams 3.