Max Verstappen, campionul mondial en titre și lider al clasamentului piloților, a declarat că se opune ideii de plafon salarial în Formula 1, scrie DPA.

Max VerstappenFoto: Florent Gooden/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Este complet greşită ideea, pentru că eu cred că în acest moment F1 devine din ce în ce mai populară şi toată lumea implicată câştigă din ce în ce mai mulţi bani. Piloţii, oamenii care fac de fapt spectacolul şi îşi pun mereu viaţa în pericol, ar trebui să beneficieze de venituri fără a exista vreun plafon” - Max Verstappen, înainte de Marele Premiu al Azerbaidjanului, citat de Agerpres.

Un potenţial plafon salarial de 30 de milioane de dolari pentru cei doi piloţi ai unei echipe, începând cu 2023, este în discuţie de ceva vreme, fără a se ajunge însă la un acord până acum.

Olandezul a atras atenţia că ar putea exista şi o reticenţă din partea conducerii echipelor de a găsi noi talente în condiţiile în care ştiu că potenţialul financiar va fi redus şi nu se va putea trece de o anumită limită.

Şi britanicul Lando Norris şi-a exprimat dezaprobarea faţă de o astfel de idee: „În momentul în care există un investitor care sprijină financiar un pilot tânăr, talentat, este normal ca acesta să-şi dorească să-şi recupereze la un moment dat banii investiţi. Or, dacă ştie că nu se va putea trece de o anumită limită, că va exista o barieră financiară, probabil nu va mai fi la fel de interesat”

Marele Premiu al Azerbaidjanului va avea loc duminică pe circuitul de la Baku (6,003 km).

Formula 1, clasamentul piloților

1. Max Verstappen (RedBull) 125 puncte

2. Charles Leclerc (Ferrari) 116

3. Sergio Perez (RedBull) 110

4. George Russell (Mercedes) 84

5. Carlos Sainz (Ferrari) 83

6. Lewis Hamilton (Mercedes) 50

7. Lando Norris (McLaren) 48

8. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) 40

9. Esteban Ocon (Alpine) 30

10. Kevin Magnussen (Haas) 15 etc.