Numele regretatului pilot brazilian Ayrton Senna va figura permanent pe monoposturile McLaren, a anunţat echipa britanică, vineri, la Monte Carlo, unde va avea loc următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Numele lui Ayrton Senna figureaza pe monoposturile McLarenFoto: mclaren.com

Senna, care a încetat din viaţă în urma unui accident produs în 1994, în timpul Marelui Premiu al statului San Marino, a concurat între 1988 şi 1993 pentru McLaren, alături de care a cucerit trei titluri de campion mondial (1988, 1990, 1991).

Brazilianul deţine recordul de victorii în Marele Premiu al Principatului Monaco, pe care l-a câştigat de şase ori în cursul carierei sale, scrie Agerpres.

„Ayrton Senna este şi va rămâne mereu o legendă a lui McLaren. Începând cu Marele Premiu de la Monaco, monoposturile MLC36 vor fi inscripţionate cu numele lui Senna, pentru a celebra moştenirea sa. Nu văd un alt Mare Premiu mai potrivit decât cel de la Monaco pentru a începe acest omagiu dedicat vieţii lui Ayrton”, a precizat Zak Brown, conducătorul echipei McLaren, într-un comunicat.

Lando Norris şi Daniel Ricciardo, actualii piloţi ai echipei McLaren, vor rula pentru prima oară cu numele lui Senna pe maşinile lor în primele două sesiuni de antrenamente libere de la Monte Carlo, programate vineri.