Sebastian Vettel, multiplu campion mondial la Formula 1, se consideră ipocrit pentru faptul că a condamnat lipsa de acțiune împotriva schimbărilor climatice în timp ce el face parte dintr-un sport care poluează.

Sebastian VettelFoto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

De patru ori campion mondial, Sebastian Vettel este de părere că poate fi considerat un ipocrit pentru că, deși susține măsurile împotriva schimbărilor climatice, poluează participând la sporturi automobilistice și călătorind până la curse cu avionul.

Sebastian Vettel, schimbările climatice și ipocrizia

„Să critic nepăsarea față de schimbările climatice, în timp ce fac parte din Formula 1, mă poate face ipocrit.

Îmi pun întrebarea dacă sunt cu adevărat ipocrit foarte des.

Sunt lucruri pe care nu le am sub control și altele pe care le pot controla. Este pasiunea mea să pilotez și iubesc ceea ce fac de fiecare dată când intru în acel monopost.

Când ies din monopost, desigur că mă gândesc dacă aș putea face ceva pentru un mediu mai sănătos.

Trebuie să iau de fiecare dată avionul sau pot merge și cu mașina? De câte ori reușesc, aleg mașina” - Sebastian Vettel.

Pilotul Aston Martin a purtat la Miami Grand Prix, la finalul săptămânii trecute, un tricou cu sloganul „Miami 2060”. El a făcut referire la faptul că orașul s-ar putea scufunda până în 2060 din cauza schimbărilor climatice.

Formula 1 își propune să atingă o amprentă neutră a emisiilor de carbon până în 2030, cu carburanți 100% sustenabili începând din 2026, când va fi introdus un nou motor, conform Reuters.