​Echipajul Bogdan Marişca/Sebastian Itu a fost implicat într-un accident la Raliul Maramureşului, sâmbătă, ieşind în decor în timpul probei speciale cu numărul 5, Copalnic, informează Federația Română de Automobilism Sportiv.

Accident la Raliul MaramuresuluiFoto: Federatia Romana de Automobilism Sportiv

Ambii sportivi sunt în afara oricărui pericol, dar copilotul a fost transportat la UPU Baia Mare pentru mai multe investigaţii, fiind conştient şi cooperant. Conducerea cursei a decis anularea PS5, dar totodată şi PS6.

Maşina de concurs pilotată de multiplul campion naţional Bogdan Marişca, un model Ford Fiesta R5, s-a izbit de un copac, fiind avariată în special în partea dreaptă. A fost activat butonul SOS, pilotul a ieşit singur din maşină şi, imediat, din start a plecat spre locul accidentului o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean cu medic de la Comisia Medicală FRAS.

Copilotul era cooperant şi conştient, însă, conform protocolului, s-a decis intervenţia descarcerării pentru extragerea lui din maşina de concurs pentru a evita anumite leziuni care nu erau vizibile.

A fost transportat spre UPU Baia Mare cu ambulanţa de la SAJ. La unitatea medicală a fost diagnosticat cu un traumatism cranio cerebral uşor şi un hematom la cotul drept. Itu este în afara oricărui pericol, dar se află sub investigaţii. Pilotul Bogdan Marişca este alături de el la spital, acesta neavând nevoie de nicio intervenţie medicală.

Marişca şi Itu formează cel mai longeviv echipaj din Campionatul Naţional de Raliuri, cei doi făcând echipă în maşina de concurs încă din 1997. În momentul accidentului, aceştia se aflau pe locul 3 în topul general de la Raliul Maramureşului.

Ca urmare a accidentului, proba specială cu numărul 5 a fost anulată, iar din motive de securitate s-a luat o decizie asemănătoare şi pentru a şasea probă.