Un incident grav a avut loc sâmbătă pe circuitul de la Jeddah: monopostul lui Mick Schumacher s-a lovit de un parapet în virajul 12, iar calificările (Q2) au fost oprite cu steagul roşu. Totul s-a întâmplat în timpul calificărilor pentru Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite.

Mick Schumacher, accident teribil in Arabia SauditaFoto: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia

Formula 1: Surpriză în Arabia Saudită - Sergio Perez (RedBull), primul pole-position din carieră

Update 20:20: Vești bune din partea Haas - echipa a confirmat că Schumacher pare „bine din punct de vedere fizic” și a vorbit cu mama sa. Pilotul german va fi transportat cu elicopterul la spital pentru verificări suplimentare de precauție.

„Am vorbit cu mama lui și am ținut-o la curent. Nu are nicio rană care să se vadă, dar vor să-i facă niște analize pentru a se asigura că nu a fost lovit. Impactul a întrerupt (tehnologia) digitală, așa că nu am auzit nimic (la radio), dar am primit vești că este conștient.

Mașina este complet stricată. Trebuie să vedem analizele, să vedem cum se simte și apoi să vedem ce facem mâine. Trebuie să vedem în ce poziție ne aflăm cu piesele de schimb, trebuie să construim o mașină complet nouă. Asta arată cât de sigure sunt mașinile, cu rigiditatea crescută a șasiului pentru acest an” - Guenther Steiner, directorul echipei Haas.

Momentul în care Mick Schumacher a pierdut controlul monopostului

Update 20:10: Steagurile roșii sunt încă arborate, iar piloții încearcă să se încălzească în timp ce se întâlnesc cu inginerii lor de cursă. Unii piloți au ales să rămână deocamdată în cockpit, Norris încă poartă casca, în timp ce Gasly și-a dat-o jos și discută cu echipajul său în timp ce verifică unele setări.

Safety car-ul a ieșit pentru un tur de explorare pentru a verifica situația resturilor rămase pe pistă. Zona încă este curățată, iar directorul de cursă, Niels Wittich, a ieșit pentru a verifica reparațiile la barieră.

Update 19:55: „Am aflat că Mick este conștient, că a ieșit din mașină și că în prezent se îndreaptă spre centrul medical”, a transmis echipa Haas, pe Twitter.

După ce Mick Schumacher a fost scos din mașină, comisarii au început procesul de eliberare a pistei.

Momentul în care Mick Schumacher este scos din monopostul distrus al echipei Haas

Sursă foto: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia

Sursă foto: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia

Sursă foto: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia