Dojenit de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism pentru că a refuzat să participe la Gala FIA, ​Lewis Hamilton, pilotul britanic al echipei Mercedes, a donat 50.000 de euro, gest interpetat ca o sancţiune plătită de septuplul campion mondial, informează dailymail.co.uk.

Lewis HamiltonFoto: DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, s-a întâlnit ieri cu Sir Lewis Hamilton pentru a discuta despre munca desfăşurată de FIA şi de părţile interesate din sportul cu motor pentru a construi o mai mare diversitate şi incluziune în industria sportului cu motor.

În spiritul angajamentului de a construi un sport mai divers în viitor, preşedintele FIA a susţinut pe deplin decizia lui Hamilton de a face o donaţie de 50.000 de euro, care va fi folosită pentru a sprijini un student dintr-un mediu defavorizat în obţinerea unei calificări educaţionale în sportul cu motor.

FIA şi Hamilton vor lucra împreună cu un comitet independent pe tot parcursul acestui proces. În timpul întâlnirii, au fost discutate şi circumstanţele care au dus la absenţa lui Hamilton de la ceremonia de decernare a premiilor FIA 2021.

Hamilton a recunoscut importanţa sărbătoririi reuşitelor anului împreună cu câştigătorii de premii din sportul cu motor, iar preşedintele FIA i-a reamintit lui Hamilton de obligaţia sa de a avea un comportament sportiv, în special având în vedere statutul său în automobilism”, se arată într-un comunicat al FIA.

Supărat de modul în care a pierdut printre degete, sezonul trecut, în favoarea rivalului Max Verstappen de la Red Bull, titlu mondial în ultimele viraje al cursei finale a sezonului, de la Abu Dhabi, Hamilton a refuzat să participe la obişnuita gală de final de an a FIA, care a avut loc în decembrie.

Refuzul de a participa la Gala FIA reprezintă o încălcare a regulamentului sportiv al Formulei 1. Şi şeful Mercedes, Toto Wolff, a boicotat festivitatea, scrie News.ro.

Lewis Hamilton, promisiune înaintea noului sezon de Formula 1

"Voi fi un pilot mai agresiv anul acesta, veţi vedea", a promis britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) vineri, înaintea Marelui Premiu de Formula 1 al Bahrain, cursă care duminică va deschide sezonul competiţional al acestei discipline sportive pe 2022, scrie AFP.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă despre atitudinea pe care o va adopta faţă de rivalul său olandez Max Verstappen (Red Bull), cunoscut pentru stilul său agresiv, britanicul în vârstă de 37 de ani, care va lupta pentru cel de-al 8-lea său titlu, a tăcut câteva momente înainte de a promite că va fi şi el mai agresiv.

Anul trecut, Verstappen şi-a adjudecat titlul în F1 în faţa lui Hamilton chiar în ultimul tur al ultimei etape, la MP de la Abu Dhabi, în urma unei decizii care a generat controverse puternice.

Înainte de cursa care a închis Campionatul mondial de anul trecut, cei doi au avut mai multe şicane, în Grand Prix-urile de la Bahrain, Imola, Silverstone (Marea Britanie), Monza (Italia) sau Jeddah (Arabia Saudită), scrie Agerpres.