Marc Marquez (Honda), de şase ori campion mondial la MotoGP, a obţinut permisiunea medicilor pentru a participa la primele sesiuni de teste din această iarnă, de la Sepang (Malaezia), programate la 5 şi 6 februarie, informează lequipe.fr.

Marc MarquezFoto: David Davies / PA Images / Profimedia

Spaniolul a ratat ultimele două etape din sezonul trecut, după ce a suferit, la finalul lunii octombrie, o comoţie cerebrală în urma unui accident la un antrenament off-road.

El şi-a reluat deja antrenamentele, la mijlocul lunii ianuarie, mai întâi la ghidonul unei motociclete de motocros şi apoi cu o versiune de şosea a motocicletei sale de MotoGP, pe circuitul de la Portimao din Portugalia.

"Confirmăm că pilotul echipei Repsol Honda va începe pre-sezonul 2022 cu primele teste oficiale din MotoGP, care vor avea loc la Sepang şi apoi la Mandalika, în Indonezia, săptămâna următoare. Luni, 24 ianuarie, Marquez a fost supus unui alt control medical care a confirmat că tratamentul conservator a avut succes şi că pilotul este apt să piloteze o motocicletă de MotoGP", a precizat echipa sa într-un comunicat.

În vârstă de 28 de ani, Marquez a ratat sezonul 2020 după ce a căzut în prima etapă şi a suferit o fractură de humerus drept, la 19 iulie 2020. De atunci, el a fost operat de trei ori şi cu greu a revenit la forma care l-a consacrat.

Pilotul spaniol a intrat în competiţie abia în etapa a treia a ediţiei 2021 a CM de MotoGP, a câştigat, la 20 iunie 2021, MP al Germaniei, primul său succes după 17 luni, şi a devenit, în ultimele patru curse dinaintea ultimului accident, protagonistul din trecut, cu un loc 2, un loc 4 şi două victorii consecutive, la Austin şi la Misano, scrie News.ro.