​Francezul Theo Pourchaire (Art Grand Prix) şi brazilianul Enzo Fittipaldi (Charouz Racing System) au fost transportaţi de urgenţă la spital după accidentul suferit, duminică, în startul cursei de Formula 2 din cadrul Marelui Premiu al Arabiei Saudite, a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), citată de lesoir.be.

HotNews.roFoto: Hotnews

După ce a calat motorul pe grilă, Pourchaire, în vârstă de 18 ani, a fost lovit în plin din spate de Fittipaldi, în vârstă de 20 de ani, nepotul fostului campion mondial de Formula 1 Emerson Fittipaldi.

Piloţii au fost scoşi din monoposturi şi transportaţi cu elicopterul, în stare de conştienţă, la spitalul militar Regele Fahad, din Jeddah, informează News.ro.

Cursa a fost reluată 40 de minute mai târziu. Întrecerea a fost oprită definitiv înainte de final, în cele din urmă, după un alt accident, minor de data aceasta.

Pe acelaşi circuit stradal de la Jeddah se dispută la ora transmiterii acestei ştiri cursa de Formula 1, care a fost întreruptă cu Safety Car şi ulterior cu steagul roşu, în turul 13/50, după un accident suferit de germanul Mick Schumacher (Haas).