Pilotul spaniol Marc Marquez (Honda) a câștigat, duminică, Marele Premiu Al Americilor, a XV-a etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, desfășurată la Austin (Texas).

Marc MarquezFoto: POOL / MotoGP.com / Cordon Press / / Cordon Press / Profimedia

Pentru multiplul campion mondial spaniol, victoria de duminică reprezintă al doilea succes din 2021, după cel înregistrat la MP al Germaniei, al șaptelea la MP al Americilor și cel cu numărul 58 din carieră.

Plecat de pe locul al treilea al grilei de start, Márquez i-a depășit până în primul viraj pe francezul Fabio Quartararo (Yamaha), clasat pe locul secund pe grilă, și pe italianul Francesco Bagnaia (Ducati), care a pornit din pole position.

În clasamentul general, Fabio Quartararo se află în prima poziție, cu 254 de puncte. La 22 de ani, francezul se aproprie de primul său titlu mondial.

Francezul are un avantaj de 52 de puncte față de pilotul clasat pe locul 2 în ierarhia generală, Francesco Bagnaia (202 puncte), cu doar trei etape rămase din acest sezon. Pe locul al treilea se află spaniolul Juan Mir (Suzuki), cu 175 de puncte.

După ce în 2020 a lipsit din competiţie din cauza unei accidentări grave la mână, Marquez este doar pe locul 7 în clasamentul general, cu 117 puncte.

În clasamentul constructorilor conduce Ducati, cu 291 de puncte. Yamaha şi Suzuki sunt pe locurile 2 şi 3, cu 282 de puncte, respectiv 197 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, va avea loc la 24 de octombrie, pe circuitul de la Misano (Italia), transmite News.ro.