​Franţuzoaica Nathalie Maillet, directoarea celebrului circuit belgian de la Spa-Francorchamps, şi o prietenă au fost împușcate mortal de soţul primeia, care ulterior s-a sinucis, informează lefigaro.fr, care citează AFP.

Nathalie MailletFoto: Spa-Francorchamps

Nathalie Maillet a fost găsită decedată la ea acasă, conform presei locale. Procurorii au anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Maillet a fost ucisă de soţul ei. Drama ar fi avut loc la miezul nopţii, în casa familiei din localitatea belgiană Gouvy.

Nathalie Maillet, în vârstă de 51 de ani, era alături de o prietenă, Ann Lawrence Durviaux, cunoscut avocat din Bruxelles şi profesoară la Universitatea din Liege, când soţul ei, Franz Dubois, şi el cu activitate în motorsport, creatorul Funcup, o populară serie sponsorizată de Volkswagen, la care pot participa atât piloţi amatori, cât şi profesionişti, le-ar fi împuşcat, înainte de a se sinucide, potrivit La Libre Belgique.

"La 12:10, trupurile neînsufleţite ale două femei şi cel al unui bărbat au fost descoperite de poliţişti într-o casă din Gouvy, toate trei cu răni prin împuşcare. Potrivit primelor informaţii adunate, bărbatul şi-ar fi folosit în mod deliberat arma împotriva celor două femei, printre care se afla şi soţia sa, ceea ce a dus la moartea lor, înainte de a se sinucide", a anunţat parchetul, într-un comunicat de presă.

Duminică dimineaţă, absenţa directoarei circuitului de la Spa la startul ultimelor patru etape ale Raliului Belgiei, a opta etapă a WRC, a stârnit rapid uimirea.

Maillet, fiica unui pilot francez, se afla de cinci ani în fruntea a ceea ce mulţi numesc "cel mai frumos circuit din lume".

Nathalie Maillet, care anterior a condus un birou de arhitectură, fusese angajată în 2016 la Spa ca director general, cu scopul de a moderniza circuitul din Ardeni, pentru a-l face potrivit pentru mai multe evenimente cu motor, inclusiv pentru revenirea la Spa a curselor de motociclism viteză, scrie News.ro.

Formula 1 îşi va relua sezonul după pauza de vară la Spa, la 29 august, cu Marele Premiu al Belgiei.