Max Verstappen pare de neoprit în actuala ediție a Campionatului Mondial de Formula 1, reușind al patrulea pole-position consecutiv, de data aceasta la Silverstone. Lewis Hamilton va pleca al doilea în Marele Premiu al Marii Britanii.

Max VerstappenFoto: Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull Racing) a obținut al patrulea pole-position consecutiv în Campionatul Mondial de Formula 1.

Calificările de pe circuitul Silverstone s-au desfăşurat în sistem de cursă-sprint de 100 kilometri, cu două seturi de anvelope de pilot la dispoziţie, alese liber de echipe.

În formatul ales pentru Marele Premiu al Marii Britanii, rezultatul cursei-sprint a decis grila pentru evenimentul principal de duminică şi totodată a oferit trei, două și respectiv un punct în clasamentul general pentru primii trei clasaţi.

Pe locul doi în calificări s-a clasat britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), iar pe trei a terminat finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), potrivit News.ro.

Top 10 este completat de Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), Lando Norris (Marea Britanie, McLaren), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren), Fernando Alonso (Spania, Alpine), Sebastian Vettel (Germania, Aston Martin), George Russell (Marea Britanie, Williams) şi Esteban Ocon (Franţa, Alpine).

Învingătorii curselor de până acum:

Bahrain - Lewis Hamilton (Mercedes)

Emilia Romagna - Max Verstappen (RedBull)

Portimao - Lewis Hamilton (Mercedes)

Montmelo - Lewis Hamilton (Mercedes)

Monte Carlo - Max Verstappen (RedBull)

Baku - Sergio Perez (RedBull)

Le Castellet - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull)

Spielberg - Max Verstappen (RedBull).