Pilotul elveţian de Moto3 Jason Dupasquier, care suferise un grav accident, sâmbătă, în calificările de la Mugello, a murit duminică.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În ciuda eforturilor echipei medicale a circuitului şi a tuturor celor care au avut apoi grijă de pilotul elveţian, spitalul (n.r. - Careggi, din Florenţa, unde fusese transportat) a anunţat că Dupasquier a decedat din păcate, din cauza rănilor sale", a precizat promotorul.

Dupasquier, în vârstă de 19 ani, a căzut spre finalul calificărilor probei de Moto3 din cadrul Marelui Premiu al Italiei şi a părut să fie lovit de cel puţin o motocicletă.

După mai multe minute în care i s-au acordat îngrijiri pe pistă, sportivul a fost transferat cu un elicopter medical la spitalul Carregi, la Florenţa.

Echipa Prustel GP, din care făcea paerte pilotul elvețian, a decis să nu ia startul la cursa desfășurată duminică.

Sâmbătă, o sursă medicală a declarat pentru AFP că Dupasquier a fost adus la spital cu "traumatism multiplu şi în stare gravă".

Duminică, un purtător de cuvânt al spitalului a spus că tânărul "a fost supus în cursul nopţii unei intervenţii chirurgicale la cutia toracică pentru o leziune vasculară”.

După cinci curse, Dupasquier ocupa locul al zecelea în clasamentul piloţilor (cu 27 de puncte), potrivit News.ro.

Aici poți vedea teribilul accident suferit de Dupasquier.