Romain Grosjean va avea parte de o revenire pe măsură în Formula 1, la șapte luni de la accidentul care i-a pus serios viața în pericol. Directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, i-a oferit posibilitatea de a testa monopostul acestora înaintea Marelui Premiu al Franței.

Romain GrosjeanFoto: f1.com

Pe 29 noiembrie 2020, accidentul teribil suferit de Romain Grosjean a făcut înconjurul planetei, pilotul scăpând incredibil dintr-un monopost de Formula 1 rupt la propriu în două și în flăcări. Incidentul a avut loc după startul Grand Prix-ului din Bahrain, monopostul pilotului lovind parapetul la aproximativ 225 de km/h.

Scăpat cu bine după ce a fost protejat de sistemul de protecție Halo de pe monopost, Grosjean va primi șansa de a se întoarce pe un circuit de F1.

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, i-a promis pilotului francez că îi va oferi ocazia de a testa monopostul echipei înainte de o cursă din sezon. Iată că oficialul Mercedes s-a ținut de cuvânt, iar Grosjean își va face revenirea în ”Marele Circ”, pe 29 iunie, la Grand Prix-ul Franței.

Cursa care va avea loc pe circuitul Paul Ricard va fi la exact 7 luni de la teribilul accident suferit de Romain Grosjean, potrivit Daily Mail.

Accidentul de anul trecut i-a încheiat cariera în F1 pilotului în vârstă de 35 de ani. După eveniment, francezul a anunțat că va concura în IndyCar, dar nu va mai participa la curse periculoase de dragul familiei.

Te-ar putea interesa și: