​Marc Marquez, sextuplu campion mondial la MotoGP, absent de pe circuit din iulie 2020, a primit acceptul medicilor să revină în competiţii, a anunţat, sâmbătă, echipa Repsol Honda.

Marc MarquezFoto: motogp.com

"Ne vedem săptămâna viitoare la Portimao", a scris Marquez pe Instagram.

Marc Marquez, 28 de ani, a suferit, la 19 iulie 2020, o fractură de humerus drept la Marele Premiu al Spaniei, prima etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză. Spaniolul a fost victima unei căzături dure cu patru tururi înainte de finalul cursei, în timp ce se lupta pentru locul 2, după o revenire spectaculoasă din coada plutonului.

El a fost operat, la 21 iulie 2020, la Barcelona, de o triplă fractură la humerusul drept. Medicii au constatat că nervul radial nu a fost afectat şi i-au montat o placă de titan prinsă cu şuruburi pe osul fracturat.

Spaniolul a revenit la Jerez, unde era programat şi al doilea grand prix al sezonului, la 26 iulie 2020, cu gândul de a lua startul în cursă, însă a decis să renunţe după ce a efectuat câteva tururi în antrenamentele libere.

La 3 august, Marquez a fost supus, tot la Barcelona, unei a doua operaţii la braţul drept. La 4 decembrie, el a fost operat din nou, la Madrid.

Această ultimă operaţie a durat opt ore şi a constat în înlocuirea plăcii fixate pe humerus, intervenţia fiind completată cu o grefă osoasă.

A fost necesară o nouă operaţie deoarece vindecarea osului era prea lentă, informează News.ro.