​Australianul Toby Price (KTM) a câştigat prima etapă a Raliului Dakar 2021 la secţiunea Moto, desfăşurată duminică între Jeddah şi Bisha, în timp ce românul Emanuel Gyenes a sosit al 36-lea, informează Agerpres.

Foto:

Price, clasat al doilea anul trecut, a fost cronometrat pe cei 227 de km de probă specială cu timpul de 03 h 18 min 26 sec, fiind urmat de argentinianul Kevin Benavides (Honda), la 31 sec, şi de austriacul Matthias Walkner, la 32 sec, etc.

Campionul american Ricky Brabec (Honda), cel mai rapid în prolog, a trecut linia de sosire abia al 25-lea, la 18 min 32 sec.

Gyenes (KTM) a ocupat locul 36, la 41 min 54 sec de învingător. Sătmăreanul a fost al treilea la clasa Marathon şi primul la Malle Moto (fără asistenţă tehnică).

Categoria auto

Spaniolul Carlos Sainz (X-Raid Mini JCW), deţinătorul titlului la categoria auto, s-a impus în prima etapă a Raliului Dakar 2021, desfăşurată duminică, între Jeddah şi Bisha, în Arabia Saudită.

Echipajul spaniol Carlos Sainz/Lucas Cruz a fost cronometrat pe cei 277 de probă specială cu timpul de 03 h 05 min 56 sec. Pe locul secund s-au clasat francezii Stephane Peterhansel/Edouard Boulanger (X-Raid Mini JCW), la 25 de secunde, podiumul fiind completat de cehii Martin Prokop/Viktor Chytka (Benzina Orlen Team), la 03 min 18 sec.

Sud-africanul Giniel De Villiers a terminat pe şapte, spaniolul Nani Roma a fost al optulea, iar qatarianul Nasser Al-Attiyah s-a clasat pe 10.â

La general, diferenţa dintre primele două echipaje este de doar opt secunde.

Etapa a doua va avea loc luni între Bisha şi Wadi Ad-Dawasir, pe o distanţă de 685 km, dintre care 457 km cronometraţi.