Într-un moment în care tensiunile au atins cote ridicate după moartea lui George Floyd, Bernie Ecclestone (89 de ani, fostul șef al Formulei 1) vine cu o declarație care a stârnit un val de reacții negative: negrii sunt mai rasiști decât albii.

Bernie EcclestoneFoto: AGERPRES

Într-un interviu dat celor de la CNN, Bernie a precizat, printre altele, că negrii sunt uneori mai rasiști decât albii. Desigur, totul fiind spus în contextul morții lui George Floyd.

"În multe cazuri, negrii sunt mai rasiști decât albii", a fost de părere Ecclestone. Fostul patron al Formulei 1 a subliniat că nu are neapărat dovezi concrete, însă își bazează afirmația pe ceea ce a văzut de-a lungul anilor în întreaga lume pe unde a călătorit.

De asemenea, omul de afaceri a subliniat că lumea sportului este mult prea ocupată pentru a reuși cumva să facă față rasismului existent la nivel mondial.

Răspunsul dur al lui Lewis Hamilton

"Sunt atât de trist și dezamăgit să citesc aceste declarații. Bernie este în afara sportului în acest moment și face parte dintr-o generație diferită. Exact asta este problema: comentarii ignorante și fără educație care ne arată cât de departe trebuie să ajungem ca societate înainte ca egalitatea să fie o realitate", a precizat Lewis Hamilton.

De asemenea, campionul mondial al Formulei 1 l-a acuzat pe Ecclestone că nu a făcut nimic cât a fost la conducerea unui sport atât de iubit la nivel mondial pentru a ajuta la limitatea comentariilor rasiste.