Pilotul Sebastien Ogier a câştigat, sâmbătă, Raliul Mexicului, una dintre puţinele competiţii sportive care s-a desfăşurat în acest week-end, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta este primul succes al francezului cu noua lui echipă, Toyota, dar al şaselea în Mexic, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raliul Mexicului, început joi, a fost totuşi afectat de pandemia de coronavirus. Ultimele trei probe speciale, programate duminică, au fost anulate, pentru ca sportivii să se poată întoarce în ţările lor mai repede, înainte ca graniţele unor state să se închidă. Mexicul este în prima fază a răspândirii virusului, cu 41 de cazuri.

"O victorie este o victorie, bineînţeles, dar aceasta este diferită de celelalte. Pentru mine, aceast raliu nu trebuia să se desfăşoare. Îmi pare rău pentru mexicani. Echipa mea a făcut o treabă extraordinară şi le mulţumesc pentru această primă victorie cu ei. Dar nu este cu adevărat momentul să sărbătorim", a declarat Ogier, potrivit lequipe.fr.

În Mexic, Ogier i-a devansat pe campionul mondial Ott Tanak din Estonia (Hyundai), clasat al doilea, şi pe finlandezul Teemu Suninen (Ford), al treilea.

Pilotul francez a trecut pe primul loc în clasamentul general, cu 62 de puncte, urmat de coechipierul său, galezul Elfyn Evans, 54 de puncte, şi de belgianul Thierry Neuville de la Hyundai, cu 42 de puncte.