Pilotul indonezian Afridza Munandar a murit după un accident suferit în timpul unei curse din cadrul Asia Talent Cup, sâmbătă, pe circuitul Sepang, care găzduieşte în acest weekend GP-ul Malaeziei, potrivit News.ro.

Afridza MunandarFoto: motogp.com

“Incidentul a avut loc în primul tur, la virajul 10, şi cursa a fost oprită imediat. În ciuda eforturilor echipelor medicale de la circuit şi de la spital, Munandar a murit”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Potrivit AFP, indonezianul în vârstă de 20 de ani a primit iniţial îngrijiri pe circuit, după care a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Kuala Lumpur.

Ca urmare a decesului pilotului, înaintea curselor de Moto3, Moto2 şi MotoGP de pe circuitul Sepang se va ţine un minut de reculegere.

“Zi tristă pentru motociclism. A murit Afridza Munandar în această după-amiază, după un accident în cursa Asian Talent Cup! RIP Afridza”, a reacţionat Marc Marquez pe Twitter.​

Asia Talent Cup reprezintă una dintre formulele de promovare către MotoGP şi este o competiţie rezervată tinerilor piloţi din Asia şi Oceania.