​​Echipa Renault a anunţat că nu va ataca în apel decizia de descalificare a monoposturilor sale de la Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, care a avut loc duminică, a anunţat scuderia franceză, scrie AFP, citată de Agerpres.

Formula 1, logoFoto: f1.com

"Considerăm sterilă orice continuare a dezbaterii privind legalitatea sau nu a sistemului pus în discuţie", a menţionat constructorul.

Cele două monoposturi Renault care au participat la Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei de la Suzuka au fost descalificate, echipa franceză pierzând astfel cele nouă puncte după clasările lui Daniel Ricciardo şi Niko Hulkenberg pe locurile 6, respectiv 10, a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

FIA a deschis o anchetă în urma protestelor echipei Racing Point, care i-a acuzat pe cei de la Renault că au folosit "un sistem de frânare automată prereglat", încălcând astfel regulamentul.

Federaţia internaţională a acceptat plângerea, confiscând la finalul cursei comenzile electronice şi volanele utilizate de Ricciardo şi Hulkenberg, în aşteptarea unei anchetei mai aprofundate.

În urma celor două descalificări, pilotul lui Racing Point, Lance Stroll, şi cel al lui Toro Rosso, Daniil Kviat, au intrat în puncte după ce au promovat pe locurile 9, respectiv 10 în noul clasament al cursei din Ţara Soarelui Răsare.

De asemenea, pilotul Ferrari, Charles Leclerc, a câştigat un loc (6), la fel ca şi Pierre Gasly de la Toro Rosso (7) şi Sergio Perez de la Racing Point (8).

Renault a anunţat că a luat act de sancţiunea FIA. Dar "luând în considerare subiectivitatea aprecierii unui sistem precum asistenţa în pilotaj şi disparitatea sancţiunilor din ultimele cazuri, echipa Renault F1 va studia calea de urmat în termenul permis de FIA", precizau anterior francezii într-un comunicat.

Citește și: Formula 1: Piloţii Renault, descalificaţi din Marele Premiu al Japoniei