Sebastian Vettel a stabilit pe circuitul de la Shanghai cel mai bun timp în cadrul calificărilor pentru Marele Premiu al Chinei de Formula 1, urmând să plece primul in Grand Prix-ul care va avea loc duminică (de la ora 09:10). Ziua minunată a constructorului italian a fost completată de locul doi ocupat de Kimi Raikkonen. Aflată în pierdere de viteză, Mercedes a fost nevoită să se mulțumească cu pozițiile trei și patru (Valtteri Bottas, respectiv Lewis Hamilton).

Sebastian VettelFoto: f1.com

După un început perfect de an (victorii în Australia și Bahrain), Vettel si-a trecut în palmares și pole position-ul în China, pe un circuit pe care Mercedes a arătat încă o dată că nu se află la nivelul dorit. Este pole position-ul cu numărul 52 din cariera pilotului german al Scuderiei Ferrari.

Pe ultimul tur cronometrat, Sebastian a reușit "să-i fure" coechipierului Raikkonen pole-ul pentru o diferență de doar 0,087 secunde.

Mercedes va ocupa a doua linie a grilei de start, rezultat departe de a fi mulțumitor pentru campiona mondială en-titre. Vom vedea ce se va întâmpla duminică în regim de cursă.

MP al Chinei, rezultate:

Marel Premiu al Chinei va putea fi urmărit în direct duminică, de la ora 09:10, pe Digisport și Telekom Sport.