McLaren a pus capat, joi, speculatiilor privind viitorul lui Jenson Button in Formula 1, pilotul britanic urmand sa concureze in Marele Circ si in 2016, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceasta decizie imi da incredere, am decis impreuna cu Ron Dennis (n.r. seful echipei) sa continuam colaboarea. Este adevarat ca ultimii ani nu au fost foarte buni pentru noi, dar stim ce si cum sa facem pentru a imbunatati lucrurile" - Jenson Button.

"In ultimele saptamani am discutat in privat cu Button despre planurile sale si este foarte placut ca discutiile noastre au condus la anuntul de astazi. Contractul lui Button este pe doi ani si exista optiunea de a-l termina dupa un an, dar dupa ce a devenit clar ca Button ramane entuziasmat si devotat aceasta a devenit irelevanta. Prin urmare, Button va concura pentru McLaren anul viitor, conform conditiilor stabilite in contractul pe doi ani" - Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group.

Jenson Button (35 de ani) a venit la McLaren in anul 2010, imediat dupa ce a castigat titlul mondial alaturi de Brawn GP (n.r. in 2009). A obtinut 8 victorii la McLaren si si-a trecut in palmares si 26 de podiumuri alaturi de echipa britanica.

Pana in acest moment, mai multe echipe au confirmat lista de piloti pentru urmatorul sezon din Formula 1.

Mercedes: Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen

Williams: Felipe Massa, Valtteri Bottas

Reb Bull: Daniel Ricciardo, -

Force India: Nico Hulkenberg, Sergio Perez

Lotus: Pastor Maldonado, -

Toro Rosso: -, -

Sauber: Marcus Ericsson, -

McLaren: Fernando Alonso, Jenson Button

Manor: -, -

Haas: Romain Grosjean, -.