Germanul Nico Rosberg (Mercedes) a castigat, duminica, Marele Premiu al Germaniei, a zecea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, informeaza Mediafax. Pilotul german a inregistrat pe circuitul de la Hockenheim al patrulea sau succes din acest sezon.

Nico RosbergFoto: f1.com

Rosberg, care a obtinut in Germania a saptea sa victorie in F1, i-a devansat pe podium pe Valtteri Bottas (Finlanda/Williams-Mercedes) si Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes).

Pe pozitia sa patra s-a clasat Sebastian Vettel (Germania/Red Bull-Renault), urmat de Fernando Alonso (Spania/Ferrari). Locurile 6-10 au fost ocupate de Daniel Ricciardo (Australia/Red Bull-Renault), Nico Hulkenberg (Germania/Force India-Mercedes), Jenson Button (Marea Britanie/McLaren-Mercedes), Kevin Magnussen (Danemarca/McLaren-Mercedes) si Sergio Perez (Mexic/Force India-Mercedes).

Nico Rosberg, care in urma cu noua zile s-a casatorit, s-a aflat in pole position pe circuitul de la Hockenheim si a condus cursa pana la final. El s-a impus pentru prima data in fata propriilor fani, acasa, si a obtinut al patrulea succes din actualul sezon, dupa cele din Australia, Monaco si Austria. Finlandezul Vallteri Bottas a urcat pe podium pentru a treia oara consecutiv in acest sezon (dupa ce a ocupat locul doi la GP-ul Marii Britanii si la Marele Premiu al Austriei s-a clasat pe locul 3).

Cursa a fost marcata de un accident inca din primul tur, cand, imediat dupa start monoposturile lui Felipe Massa (Williams) si Kevin Magnussen (McLaren) s-au ciocnit, masina brazilianului rasturnandu-se. Massa a abandonat, iar cursa a fost neutralizata pentru cateva minute. Danezul Magnussen nu a mai avut probleme si a incheiat GP-ul Germaniei pe locul 9.

La Marele Premiu al Germaniei s-au mai inregistrat trei abandonuri: Romain Grosjean (Franta/Lotus-Renault) - in turul 28, Danil Kviat (Rusia/Toro Rosso-Renault) - in turul 46 si Adrian Sutil (Germania/Sauber-Ferrari) - in turul 50.

Britanicul Lewis Hamilton a avut cel mai spectaculos progres. Pilotul echipei Mercedes a pornit in cursa de pe locul 20, dupa ce a fost penalizat pentru schimbarea cutiei de viteze, insa strategia echipei s-a dovedit eficienta, britanicul incheind pe locul 3. Hamilton a castigat cinci curse in acest sezon, intre care si precedenta etapa, in Marea Britanie. Pilotul de la Mercedes s-a aflat de opt ori pe podium in 2014, in singurele doua curse in care nu s-a clasat printre primii trei, in Australia si in Canada, el abandonand.

In urma rezultatelor din Germania, clasamentul general al pilotilor (primele zece locuri) este urmatorul:

1. Nico Rosberg 190 de puncte;

2. Lewis Hamilton 176;

3. Daniel Ricciardo 106;

4. Fernando Alonso 97;

5. Valtteri Bottas 91;

6. Sebastian Vettel 82;

7. Nico Hulkenberg 69;

8. Jenson Button 59;

9. Kevin Magnussen 37;

10. Felipe Massa 30.

Clasamentul constructorilor este urmatorul:

1. Mercedes 366 de puncte;

2. Red Bull 188;

3. Williams 121;

4. Ferrari 116;

5. Force India 98;

6. McLaren-Mercedes 96;

7. Toro Rosso 15;

8. Lotus Renault 8;

9. Marussia 2;

10-11. Sauber, Caterham 0.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc saptamana viitoare, pe circuitul Hungaroring de la Budapesta.