Nicolae Forminte: Mai mult nu puteam la individual compus
"Fetele au avut o comportare corecta. Atat putem. Mai mult nu puteam face. Sandra a facut maximum posibil. Atata poate in acest moment la paralele. Steliana, cu problemele ei de sanatate, a crescut valoric. Este cel mai bun concurs pe care l-a facut Stela de cand a venit la Beijing. Finala de la individual compus nu are nicio legatura cu finalele pe aparate. Una peste alta este buna", a spus Forminte.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Nu va suparati, ati fost intr-o sala de gimnastica? Ati vazut cu ochii Dvs cum muncesc fetele astea? Stiti Dvs cat si ce sacrifica fetele astea pentru a ajunge la Olimpiada?
Atunci de ce judecati asa? Ce va da dreptul?
1) problemele de sanatate
2) lipsa antrenorilor de club
3) codul de punctaj
Nu stiu cat te intereseaza pe tine gimnastica, dar situatia se expune cam asa: primele 4 clasate la acest individual compus au ca aparat preferat paralelele. Deoarece la paralele nu exista limita de timp, dificultatea se poate adauga si adauga. Acest lucru spre deosebire de barna si sol, aparate puternice pentru Romania si unde exista limita de timp (si implicit a ceea ce se poate face in concurs). Ce este neplacut la aceasta siguatie este faptul ca in Romania nu mai sunt aproape deloc antrenori de club care sa stie sa le invete pe fete elementele de baza de la paralele. Toti antreneaza prin alte tari. Ca atare, fetele vin la lot cu un handicap imens, pentru ca elementele de baza le executa prost. Este foarte greu (daca nu imposibil) ca intr-un an-doi sa reinveti bazele unui aparat.
Ca atare, chiar si cea mai buna concurenta romanca la paralele are un handicap de cel putin 0.5 la nota de EXECUTIE fata de celelalte fete clasate in finala la acest aparat.
Pe langa problema cu paralelele, mai exista problema sariturilor la lotul din Deva - nu au un antrenor bun de sarituri cred eu. Baietii au - si pare sa fie singurul aparat la care exceleaza. De altfel si Catalina Ponor cand se antrena la bucuresti executa niste sarituri aproape de perfectiune (ciudat, pentru ca ea la sol avea o postura extrem de proasta la sariturile de pe diagonale).
Iar a treia problema - lotul romaniei nu mai are dintre cine sa aleaga. Tot mai putine junioare vin din spate asa ca trebuie sa ne prezentam si cu ce avem - si fii sigura ca in urmatorii ani aceasta lipsa va fi din ce in ce mai pregnanta.
Oricine poate sa vorbeasca fara sa stie faptele. A fi in cantonamentul de la Deva ii costa pe parinti aproape 100 euro lunar. Cati dintre cei care isi permit sa dea banii astia isi dau copiii la gimnastica? Prea putini
Se pare ca numai bunele intentii si talentul fetelor nu este suficient sa aduca si medalii.
Ceea ce lipseste lotului de gimnastica feminina a Romaniei este o coregrafie bine pusa la punct dublata de exercitii la care se poate optine un punctaj pe masura.
Din pacate baza de selectie pentru toate sporturile a devenit in ultima vrema o reala problema, dar cum in Romania exista cu totul alte preocupari ( vezi eficienta DNA) este firesc ca rezultatele noastre sa fie pe masura.
In aceste conditii este de bun simt sa admiram la alti ce ar fi trebuit sa vedem la noi.
Succes pe viitor,
Bogdan.
Pe langa asta, cum sa faci performanta cand in afara de Sandra Izbasa, absolut toate fetele care au avut un inceput promitator au fost accidentate, accidentate, accidentate? Pai am lasat acasa doua fete foarte bune - Lacusteanu si Patrascu, din cauza accidentarii. Nistor a stat pe bara cel putin 2 luni anul asta din cauza durerilor de spate. Pe Tamarjan au luat-o cu mari emotii pentru ca nici ea nu e recuperata complet - iar sora ei a renuntat la gimnastica in aprilie din cauza problemelor medicale.
pari foarte informata. Desi am mai putine informatii, urmaresc concursurile de gimnastica de cand aveam 3-4 ani si cred ca pot avea o parere. Sunt absolut de acord cu ce spui tu si chiar mi se par de apreciat rezultatele pe care le-au obtinut fetele. E usor sa fii sever stand pe scaun in fata unui monitor....dar un loc la 5 la Olimpiada este o performanta!!! Sigur, Romania a avut si zile mai bune...si va mai avea. Prea exista mereu tendinta asta la noi: cand avem rezultate exceptionale, ii ridicam pe toti in slavi...cum scad un pic sub asteptari, ii denigram! Poate incurajarile ar fi mai eficiente!
Succes fetelor, va tin pumnii pe mai departe.
Felicitari inca o data!
la umtileme 2 olimpiade am luat aur pe echipe , acum am luat bronz si am fost foarte multumiti...
peste 4 ani o sa fim multumiti cu locul 5 peste 8 ani ca intram in finala si apoi .....................
Pe de alta parte, daca ne uitam putin in urma, la numele marilor campioane in gimnastica, mi se face parul maciuca: majoritatea sint plecate din tara, si antreneaza prin cluburi mai mult sau mai putin obscure. SI nu le acuz de loc, ci vreau sa punctez faptul ca, dupa ani de munca, sacrificii si accidentari, Romania NU LE-A OFERIT NIMIC (poate citeva milioane si un apartament -sint curioasa daca Steliana isi va primi apartamentul) Uitati-va la sotii Karolyi, ce au reusit sa faca in America: o sala unde se string copii din toata America pentru antrenamente, si un business din care le ies bani frumosi. La fel, cel care a aprins flacara olimpica (fost gimnast si el), este un om de afaceri de succes, in CHINA, tara comunista. La noi, doar fotbalistii reusesc sa aiba o viata buna dupa incheierea carierei. E foarte trist
Pe Sandra nu am vazut-o deloc, ca nu a intrat in preferintele americanilor, dar dupa rezultate cred ca e are ca problema, paralelele. Numai ca e muult mai rau. Dupa Nadia Comaneci, parca a fost un blestem. Am cazut ca nivel la paralele la nivel national. Asa ca Sandra se incadreza in peisaj.
Cum ar putea fetele sa recastige paralelul??? Cu multa munca si ceva specialisti...
Concluzie: locul 2-3 nu ar fi fost prea greu de castigat. Pt aur insa, trebuie dinclo de noroc, sa zbarnai.
Rusoaica americanca are gratia mamei (campiona mondiala la gimnastica ritmica) si puterea tatalui (campion olimpic la bara!) Sa te mai miri de notele primite de ea la paralele?!. Nici ea nu a vut super elemente la sol, ar a reusit sa compenseze cu talentul ei de balerina.
Ca sa luam o medalie in finalele pe aparate avem nevoie de muult noroc!
Of Doamne! Unde esti tu, Nadia?
Iar circotasilor.. O intrebare .. Voi v-ati lasa copii sa faca gimnastica de performanta ?
In general copii si nepotii vostri se duc la sali sa faca un sport ?. Ma refer la performanta
In ce masura se poate rezolva aceasta problema, nu stiu.
Domnule Belu, sunteti laudat, pe buna-drepate, pt prestatia dv la lotul national cum v-ati permis nivelul scazut la acest aparat?
E o intrebare retorica, ca ma indoiesc ca cineva citeste comentatiile noastre, in afara de noi cei care "doar" iubim gimnastica.