Alina Dumitru a adus prima medalie delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra, castigand argintul in proba de judo, categoria 48 de kilograme. In finala, sportiva din tara noastra a intalnit-o pe Sarah Menezes, din Brazilia, in fata careia a pierdut cu scorul de 11-1.

Alina Dumitru (dreapta), invinsa de Sarah MenezesFoto: Reuters

Semifinale:

Alina Dumitru vs Tomoko Fukumi (Japonia) 10-1.

Alina Dumitru s-a calificat in finala de la judo (categoria 48 de kilograme),dupa ce a invings-o pe Tomoko Fukumi (Japonia). A fost prima victorie a Alinei in fata jucatoarei nipone, dupa patru infrangeri consecutive.

Sferturi de finala:

Alina Dumitru s-a calificat in semifinalele competitiei de judo (categoria 48 de kilograme), sportiva din Romania invingand-o, cu mari emotii, dupa trei minute suplimentare, pe Urantsetseg Munkhbat (Mongolia).

Dupa timpul regulamentar, scorul a fost 1-1. Alina a reusit sa se califice dupa cele trei minute de prelungire, scorul final fiind 11-1 (procedeu Waza-Ari).

Optimi de finala:

In optimi, Alina s-a impus datorita unui gest nesportiv al jucatoarei Alvarez Mestre, din Cuba. Arbitrii au descalificat-o pe Alvarez Mestre dupa ce aceasta a incercat sa o loveasca pe Alina la piciorul accidentat. Scorul cu care Alina Dumitru s-a impus a fost 1000-0.