Politistii romani si britanici ii sfatuiesc pe turistii care vor sa mearga la Jocurile Olimpice de la Londra sa cumpere bilete pentru manifestarile sportive doar de la distribuitorul oficial si sa evite firme frauduloase, precum Euroteam, a anuntat, miercuri, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), citat de Agerpres.

Singura modalitate sigura de a achizitiona bilete este prin www.tickets.london2012.com sau prin intermediul Comitetului Olimpic National, subliniaza sursa citata.

"Pentru a nu deveni victime ale unor infractiuni, Politia Romana si Politia Metropolitana Britanica ii sfatuiesc pe cei care vor sa mearga la Jocurile Olimpice din 2012 sa acceseze doar site-urile oficiale destinate acestei competitii sportive", se arata intr-un comunicat al IGPR.

Autoritatile din Marea Britanie au transmis o informare referitoare la existenta mai multor site-uri frauduloase care ofera spre vanzare bilete la Jocurile Olimpice si Paralimpice ce vor avea loc in aceasta vara.

Una dintre aceste firme frauduloase - Euroteam este in prezent investigata de serviciile de politie britanice, motiv pentru care romanii sunt sfatuiti sa nu cumpere bilete de la aceasta.

Site-urile operate de aceasta firma si care ar trebui evitate sunt: www.euroteam.net; www.tixnet.com; www.olympicticket.info; www.euroteam.info; www.euroteamtickets.com; www.2012tickets.org; www.londonsummergames.net; www.londonsummergames.org; www.euroteam.travel; www.worldticketservice.net.

Politistii recomanda persoanelor care au achizitionat bilete de pe aceste site-uri sau de la oricare alt vanzator neoficial sa contacteze direct firma si sa solicite asistenta de la furnizorul metodei de plata.

Politia metropolitana sugereaza ca Romania se afla printre statele care prezinta riscul de a inregistra victime ale acestei inselaciuni.

Potrivit politistilor britanici, cetateni din toate statele europene, Australia, Canada, China, SUA prezinta riscul de a cadea victime ale acestei inselaciuni, se mai arata in comunicatul IGPR.