Atleta romana Viorica Tigau a ratat marti accederea in finala probei de saritura in lungime, la Jocurile Olimpice de la Londra, dupa ce a reusit doar 6,21 m in calificari, anunta Agerpres. Tigau a concurat in Grupa B si a reusit 6,21 m din prima incercare, dupa care a esuat la urmatoarele doua tentative, terminand pe locul 12. Ultima care a prins finala a fost Veronika Sutkova (Belarus), cu 6,40 m.

Atleta Viorica Tigau a acuzat, dupa ratarea calificarii in finala olimpica de la lungime, ca vantul puternic din fata a impiedicat-o sa obtina un rezultat bun, la care s-a adaugat ciupirea de putin a pragului la ultimele doua sarituri, ambele de peste 6,40 m.

"Nici nu imi vine sa cred ca am ratat finala, puteam sa ma calific, chiar daca au fost conditiile astea asa de grele, cu vant in fata. N-a fost sa fie pe prag, asta e proba la lungime. S-a sarit foarte prost, nu numai eu, ci toate concurentele. Nenorocirea mea e ca a doua saritura cred ca am ciupit-o cu 1 mm si era peste 6,40 m, intram in finala. Ghinion, imi pare atat de rau. Vantul a fost rau, din fata, si mi-a perturbat tot elanul, toti am avut probleme cu pragurile si performantele au fost foarte slabe", a declarat Tigau dupa calificari.

Tigau a acuzat si ghinionul in acest concurs, care le-a urmarit se pare si pe celelalte atlete romane care nu au izbutit inca o calificare in finale: ''Nu stiu ce se intampla la atletism, avem numai ghinion. Pe noi la sarituri, la probele tehnice, ne incomodeaza vantul, nu temperatura, daca e rece nu ne gandim la asa ceva. Daca e din spate si e tare si ala te incurca, dar acum a fost doar din fata. Imi doream enorm sa intru in finala, stiam ca adversarele sunt foarte tari. Concursul olimpic are un specific aparte, nu se compara cu un CM sau CE, si ca atmosfera totul e frumos, dar trebuie sa ai si putina sansa. Potential este, asta ma deranjeaza cel mai mult, dar n-a fost sa fie pe prag''.

Finala va avea loc miercuri seara.