Sportiva americana Serena Williams a cucerit medalia de aur in proba de simplu feminin din cadrul turneului de tenis al Jocurilor Olimpice de la Londra, invingand-o cu 6-0, 6-1, pe rusoaica Maria Sarapova, in finala disputata sambata dupa-amiaza la Wimbledon, relateaza Agerpres.

Serena Williams, campioana olimpica la simplu femininFoto: Reuters

Medalia de bronz i-a revenit sportivei Victoriei Azarenka din Belarus, numarul 1 mondial si principala favorita de la JO 2012, care a castigat cu 6-3, 6-4 in fata rusoaicei Maria Kirilenko, in meciul pentru locul 3.

In varsta de 30 ani, Serena Williams si-a trecut cu aceasta ocazie in palmares al treilea titlu olimpic, dupa ce a mai reusit sa castige de doua ori aurul la dublu, impreuna cu sora sa, Venus Williams, la Sydney (2000) si Beijing (2008).

  • Serena Williams: "Am castigat totul. Acum pot sa merg la Disneyworld"

"Am castigat totul. Acum pot sa merg la Disneyworld", a declarat Serena Williams dupa castigarea medaliei de aur, relateaza AFP.

"Nu am jucat niciodata atat de bine de acest teren. Sunt in extaz. Cand am castigat turneul de la Wimbledon ma gandeam ca nu poate exista un sentiment mai frumos. Dar vedeti cat de fericita sunt acum", a declarat Williams.

"Pentru mine aceasta (participarea la JO - n.r.) este o experienta formidabila. Am fost trista cand am ratat Jocurile de acum patru ani. Sa vin aici, sa imi reprezint tara si sa plec cu argintul este extraordinar", a declarat sportiva rusa Maria Sarapova, invinsa de Williams in finala de la Londra.