Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate miercuri seara in urma unui incendiu la "casa" Noii Zeelande din Londra, un spatiu de reuniune al acestei tari deschis pe durata Jocurilor Olimpice, dupa explozia a doua butelii de gaze utilizate la un gratar, relateaza Mediafax citand AFP.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit inainte de ora locala 19:20 (21:20, ora Romaniei) in spatele "Kiwi House", situata in apropiere de Gara Kings Cross, in centrul capitalei britanice, si a fost controlat catre ora locala 20:45 (22:45, ora Romaniei).

"Un incendiu destul de puternic a izbucnit in spatiul exterior, destinat gratarelor", a anuntat Kiwi House intr-un mesaj postat pe Twitter. "Toata lumea este bine. (Spatiul -n.r) va fi inchis pana la noi ordine", se arata in mesaj.

"Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate", au anuntat pompierii, precizand ca locul a fost imprejmuit cu un cordon de securitate.

Invitatii se uitau la meciul de semifinala in care evolua echipa lor feminina de hochei impotriva echipei Olandei in momentul in care a izbucnit incendiul.