Partida amicala cu Paraguayul are o miza concreta pentru tricolori: au nevoie de victorie pentru a urca in urna a treia valorica pentru tragerea la sorti a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Disputa de la Asuncion (Stadion "Defensores del Chaco") va fi in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro de la ora 01.00.​

Dupa Brazilia, Romania va intalni ParaguayulFoto: Reuters

Dupa ce partida cu Brazilia (scor 0-1) a consemnat retragerea lui Ronaldo din activitate, meciul cu Paraguay va insemna incheierea carierei lui Roberto Acuna, unul dintre jucatorii reprezentativi ai sud-americanilor: impotriva tricolorilor va bifa prezenta cu numarul 100 in prima reprezentativa.

Cum Ciprian Marica nu va putea fi folosit impotriva Paraguayului (din cauza unei accidentari), echipa nationala a Romaniei va fi formata doar din jucatori din campionatul intern.

"Vom intalni o echipa buna, competitiva, au demonstrat acest lucru impotriva Braziliei. Vrem sa ne facem jocul si sa castigam. Avem nevoie de incredere inainte de Copa America" - Geraldo Martino, selectioner Paraguay.

"Astfel de meciuri vor ajuta jucatorii nostri sa creasca in valoare. Peste doi ani vom avea o echipa mare. Daca vom continua in acest fel, daca vor mai aparea cativa jucatori, eu cred ca vom avea o echipa foarte buna. Mi-e teama de meciul cu Paraguay. E dificil sa te acomodezi in scurt timp la acest fus orar si o sa intervina si oboseala" - Mircea Sandu, presedinte FRF.

Echipe probabile:

Paraguay: Barreto - Piris, Benegas, Cardozo, Samudio - Perez, Riveros, Molinas, Martinez - Santa Cruz, Valdez. Antrenor Gerardo Martino.

Romania: Pantilimon - Rapa, Gardos, Papp, Latovlevic - Torje, Muresan, Giurgiu, Tanase - Alexe, Zicu. Antrenor Stefan Iovan.

Partida amicala cu o miza concreta pentru Romania

Nationala Romaniei se afla in acest moment in a patra urna valorica, alaturi de Albania, Armenia, Austria, Bulgaria, Georgia, Lithuania, Irlanda de Nord si Scotia. In cazul unei victorii in amicalul cu Paraguay, tricolorii vor acumula 615 puncte, urmand a depasi astfel ultima echipa clasata in urma a treia valorica, Ungaria, cu 603 puncte.

Tragerea la sorti pentru stabilirea adversarelor din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, ce se va desfasura in Brazilia, va avea loc in data de 30 iulie 2011.

Pana acum, 12 locuri in urnele valorice sunt stabilite:

Urna 1: Spania, Olanda, Germania, Anglia

Urna 2: Danemarca, Serbia, Slovenia

Urna 6: Andorra, Kazakhstan, Malta, Liechtenstein, San Marino

Romania, palmares all-time:

619 partide, 274 de victorii, 154 de egaluri si 191 de infrangeri. Golaveraj: 1031-811.