Clubul spaniol Real Madrid a decis sa conteste suspendarea impusa de Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) antrenorului Jose Mourinho, ca urmare a declaratiilor facute de tehnicianul portughez la adresa Barcelonei, dupa mansa tur a semifinalelor Ligii Campionilor.

Jose Mourinho (Real Madrid)Foto: Reuters

Comisia de Disciplina din cadrul UEFA a decis sa-l suspende (in data de 6 mai) pe Jose Mourinho pentru comentariile "neadecvate" dupa infrangerea Realului (0-2 contra Barcelonei), in mansa tur a semifinalelor Ligii Campionilor. "A fost clar ca nu avem nicio sansa impotriva Barcelonei. Nu stiu daca este publicitatea catre UNICEF, nu stiu daca este prietenia lui Villar (n.r. presedintele Federatiei Spaniole) cu UEFA, unde este vicepresedinte, nu stiu daca este pentru ca sunt ei foarte draguti, dar au aceasta putere. Noi restul nu avem nicio sansa", declara atunci Mourinho.

Eliminat in timpul partidei din cauza protestelor, Mourinho a primit o suspendare de cinci meciuri in competitiile europene, prima ispasind-o in mansa retur a semifinalei. Portughezul va pierde primele trei meciuri din faza grupelor Ligii Campionilor din sezonul viitor, urmand a mai primi o suspendare de o partida daca se va mai abate de la normele UEFA in urmatorii trei ani.

Cazul portughezului va fi analizat de UEFA in 30 iunie, Mourinho putand apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) daca decizia Comisiei de Recurs nu ii va fi favorabila.