Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, va fi actionat in judecata de catre un membru al Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane, pentru jignirile aduse sefilor TVR-ului la aflarea vestii ca postul public nu va participa la licitatia din 4 aprilie pentru drepturile TV ale Ligii 1. Traian Barbulescu, directorul studioului teritotial Craiova al TVR, va cere despagubiri de "cateva miliarde" pentru calomnie, anuntand si ca nu este singurul membru CA al TVR care ar putea recurge la o astfel de actiune.

Dumitru Dragomir, presedintele LPF Foto: Hotnews

"Am anuntat Consiliul Concurentei, deoarece Consiliul Concurentei a facut lobby pentru ca Televiziunea Romana sa plateasca mai putin pentru acest pachet. El era facut pentru cei saraci, dar cativa tembeli, ca nu pot sa le spun altfel, din Consiliul de Administratie al TVR s-au opus ca acei saraci sa vada meciuri", este declaratia lui Dumitru Dragomir ce i-a deranjat pe sefii TVR-ului.

Traian Barbulescu, membru in Consiliul de Administratie al TVR si director al studioului teritorial Craiova, a declarat, pentru evz.ro, ca il va da in judecata pe seful LPF: "Eu nu sunt obisnuit cu un astfel de comportament. N-am jignit in viata mea pe nimeni. Va rog sa ma credeti ca n-am timp de pierdut cu astfel de probleme, dar e o chestiune de atitudine. Mi-am facut analize, am un certificat medical si il dau in judecata pe domnul Dragomir pentru calomnie. Ii cer cateva miliarde daune si le dau saracilor din Balcesti, de unde e Dumitru Dragomir. Nu cred ca voi fi singurul care va apela la justitie", a declarat Barbulescu.

Pachetul 9, destinat TVR-ului, putea fi achizitionat cu 3,5 milioane de euro pe sezon la prima licitatie. TVR nu s-a prezentat la licitatia de luni, insa Consiliul de Administratie al postului public a hotarat, joi, 7 aprilie, sa reintre in cursa pentru drepturile TV ale Ligii 1, formand o comisie ce va negocia termenii cu Liga 1. Televiziunea Romana ar fi dispusa sa plateasca 3 milioane de euro pe trei sezoane.