​Dupa doua luni de pauza, Liga Campionilor revine cu primele doua meciuri din optimile de finala. Pe Mestalla, Raul va avea parte de un meci emotionant impotriva celor de la Valencia, intorcandu-se pentru prima data in Spania ​de cand a parasit pe Real pentru Schalke 04. Meciul zilei va fi cel de pe San Siro, AC Milan incercand sa treaca de "complexul englezesc", primind acasa vizita celor de la Tottenham.

Raul se intoarce in SpaniaFoto: Reuters

Valencia - Schalke 04 (ora 21:45, DolceSport):

Valencia nu a avut prea multa sansa in ultimele meciuri jucate impotriva unor echipe din Germania, fiind invinsi o data si remizand de cinci ori.Ultima victorie a Valenciei impotriva unei echipe germane a fost in 1996, cand i-a invins pe cei de la Bayern Munchen, scor 3-0, in Cupa UEFA.

Cele doua meciuri jucate pana acum intre cele doua echipe pe Mestalla, s-au incheiat la egalitate: in Liga Campionilor (sezonul 2007/2008) in faza grupelor, scor 0-0, si cu zece ani inainte in sferturile de finala ale Cupei UEFA (1-1).

Unai Emery (antrenor Valencia): "Va fi un meci frumos, atractiv si incantator si nu ne gandim la rezultat acum. Nu e o diferenta prea mare intre Schalke si Valencia. Noi credem in calitatile noastre, dar ii respectam si pe adversarii nostri. Schalke este o echipa foarte competitiva. La Schalke sunt cativa jucatori ce au fost la Real si asta arata calitatea lor. Acesti jucatori pot face diferenta. Punctul cheie al acestei faze va fi inteligenta in cele 180 de minute, dar si modul cum vom reusi sa depasim problemele individuale si colective".

Felix Magath (antrenor Schalke): "Intalnim o echipa foarte puternica, ce este pe locul al treilea in campionatul spaniol si pana acum au facut o figura frumoasa in Liga Campionilor, inscriind multe goluri. Valencia este o echipa asemanatoare lui Lyon, dar mai puternici in atac. Speram sa inscriem acum pentru a avea o sansa in plus in retur. Echipa noastra e pe drumul cel bun deoarece jucatorii incep sa se cunoasca unul pe celalalt".

Raul (Schalke 04): "Aceasta este prima data cand ma intorc in Spania de cand am plecat sa joc in Germania si de aceea va fi un meci memorabil pentru mine".

Ultimele rezultate:

Atletico Madrid - Valencia 1-2 (Reyes '3/ Joaquin '41, '86)

Schalke - Freiburg 1-0 (Farfan '49)

Echipe probabile:

Valencia: Panadero; R. Costa, Stankevicius, Maduro, Bruno; Topal, A. Costa; Pablo, Joaquin, Mata; Aduriz

Schalke: Neuer; Uchida, Hoewedes, Metzelder, Schmitz; Farfan, Kluge, Matip, Jurado; Raul, Huntelaar

AC Milan - Tottenham (21:45, TVR1):

Milan a fost eliminata in ultimele doua sezoane ale Ligii Campionilor de echipe englezesti si marti, in prima mansa a optimilor de finala primeste acasa vizita celor de la Tottenham echipa ce a inscris 18 goluri in Grupa, A, calificandu-se in optimi de pe primul loc, cu un punct in fata campionilor en-titre, Inter Milano.

Milan este echipa ce s-a calificat in optimile de finala avand cele mai putine puncte (8 puncte), jumatate dintre acestea fiind obtinute acasa. Pe San Siro, in faza grupelor, Milan a obtinut o victorie, un egal si o infrangere.

Cele doua echipe s-au intalnit in semifinalele Cupei UEFA, in sezonul 1971/1972, englezii invingand cu 2-1 pe propriul teren si remizand la Milano, 1-1. Tottenham s-a calificat in finala, avand sa si castige competitia invingand pe Wolverhampton.

Massimiliano Allegri (antrenor Milan): "Nu conteaza faptul ca nu joaca Bale deoarece Tottenham s-a descurcat si fara el in ultimele meciuri. Este o formatie puternica, foarte bine organizata, cu mult entuziasm, iar jucatorii au adevarate calitati. Scopul nostru este sa ajungem cat mai departe in aceasta competitie, asa ca trebuie sa depasim aceasta faza. In aceasta competitie se infrunta cele mai bune echipe asa ca de acum inainte nu ne mai permitem sa facem greseli. In ultimele doua sezoane Milan a fost eliminata de echipe englezesti asa ca trebuie sa fim atenti. In acest moment insa, statisticile nu inseamna nimic pentru mine si cred ca echipa mea are o sansa foarte mare sa se califice in sferturile de finala".

Harry Redknapp (antrenor Tottenham): "Vrem sa castigam. Atmosfera din aceste meciuri internationale este intotdeauna minunata si pana acum noi am demonstrat ca facem o treaba buna in Europa. Avem cativa accidentati, dar si Milan nu poate conta pe anumiti jucatori. Tottenham scrie o poveste frumoasa in Liga Campionilor, este un alt nivel al fotbalului. Milan este o echipa buna, dar si noi suntem o formatie buna. As fi multumit cu un egal, e frumos sa joci un astfel de meci, impotriva unei echipe ca Milan".

Ultimele rezultate:

AC Milan - Parma 4-0 (Seedorf '8, Cassano '17, Robinho '61, '65)

Sunderland - Tottenham 1-2 (Gyan '11/ Dawson '44, Kranjcar '57)

Echipe probabile:

AC Milan: Abbiati; Oddo, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Flamini, Seedorf; Pato, Ibrahimovic, Robinho

Tottenham: Gomes; Hutton, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto; Lennon, Sandro, Palacios, Kranjcar; Van der Vaart; Defoe