Internationalul roman Cristian Chivu a adus victoria echipei sale, Internazionale Milano, miecuri seara, in partida cu Cesena, scor 3-2, restanta din etapa a XVI-a. Cu aceasta victorie, a patra din tot atatea posibile de cand pe banca tehnica a venit brazilianul Leonardo, Inter a urcat pe locul al patrulea in Serie A, la sase puncte in spatele liderului AC Milan, avand insa si cu un meci mai putin disputat (cu Fiorentina).

Cristi Chivu (Inter)Foto: Reuters

Camerunezul Samuel Eto'o a deschis scorul in minutul 14, dupa un un-doi cu Diego Milito, inscriind al 12-lea sau gol al sezonului. Un minut mai tarziu, Milito ducea scorul la 2-0 in favoarea lui Inter, fructificand o pasa a lui Pandev. Campioana Italiei a fost insa surprinsa de revenirea in joc a celor de la Cesena, Bogdani si Giaccherini egaland in doar sapte minute.

Cristian Chivu a adus insa victoria lui Inter in prelungirile primei reprize, inaltandu-se peste defensiva adversa si inscriind cu capul, dupa o centrare a lui Maicon. In partea a doua a meciului, Cesena a ramas in inferioritate numerica, Giacherini primind al doilea cartonas galben in minutul 74 si in ciuda ocaziilor lui Eto'o si Pandev, scorul de pe tabela de marcaj a ramas neschimbat.

"Am inceput excelent, dar trebuie sa-i felicitam si pe cei de la Cesena. Nu am fost pregatiti din punct de vedere psihologic pentru revenirea lor in joc. Pana in acel moment defensiva noastra nu prea a avut treaba si dupa am fost neglijenti. Dar sunt multumit de modul in care si-au revenit in repriza secunda si la final noi am meritat sa castigam", a declarat la finalul meciului tehnicianul Leonardo.

"Dedic acest gol sotiei si familiei mele. Nu e prima mea reusita cu capul, dar e prima cu . Important este ca am invins, important e ca prima din cele doua restante a avut un final fericit si ne-a permis sa micsoram distanta fata de celelalte echipe. Jumatate din meritul golului pe care l-am inscris e al colegului meu, pasa lui Maicon a fost extraordinara", a declarat si Cristian Chivu, care a inscris cel de-al doilea sau gol pentru Inter Milano.

Clasament Serie A:

1. AC Milan 41 puncte

2. Napoli 37p

3. Lazio 37p

4. Inter Milan 35p

5. AS Roma 35p

6. Juventus 34p

7. Palermo 31p

8. Udinese 30p

9. Cagliari 26p

10. Sampdoria 26p

11. Fiorentina 24p

12. Chievo Verona 23p

13. Genoa 23p

14. Parma 22p

15. Catania 22p

16. Bologna 22p

17. Cesena 19p

18. Lecce 19p

19. Brescia 18p

20. Bari 14p