A plecat cu scandal din Ghencea, dar dupa o pauza de trei ani si jumatate a revenit la echipa. MM Stoica a ingropat securea razboiului cu patronul Stelei (sau "ciobanul oparit" cum i-a spus intr-o interventie televizata), iar acum este trup si suflet alaturi de ros-albastri. "Steaua are nevoie de mine. Eu nu pot sa-i pun conditii lui Gigi, insa cu el se poate lucra mai usor decat cu alti patroni", a precizat noul manager general al formatiei din Bulevardul Ghencea.

Mihai StoicaFoto: Hotnews

A revenit fara nicio retinere in Ghencea

"Ma simt bine in fata camerelor de luat vederi, dar de data aceasta am emotii mai mari decat am avut cand am venit in 2002 in Ghencea. Sunt fericit ca voi avea ocazia sa colaborez cu Helmuth Duckadam si Marius Lacatus. Cu Gigi am avut multe discutii in contradictoriu, dar m-am intors fara nicio retinere. Nu imi amintesc cu placere de acea emisiune, nu trebuia sa se ajunga la acele discutii. Nu am facut altceva decat sa intorc acele ale patronului Stelei".

A asteptat mereu sa se intoarca la Steaua

"Am asteptat sa ma intorc, chiar daca la un moment dat nici eu nu vroiam sa recunosc asta. Mi-am impus sa nu fac miscarea asta. Am realizat dupa performantele de la Urziceni ca singurul club unde mi-as continua munca de manager este la Steaua Bucuresti. Am avut oferte multe si mai importante din punct de vedere financiar. Am nevoie de Steaua, exact cum si echipa are nevoie de mine".

A fost sunat pentru ca echipa merge rau

"Sunt foarte emotionat. Am avut o discutie cu Marius (nr. Lacatus), cu baietii. Le-am spus ca trebuie sa faca sacrificii pentru rezultate. Este o zi importanta din viata mea. Mi-am impus sa vin si sa stau. A contat foarte mult in revenirea mea situatia in care este echipa in campionat. Daca echipa nu mergea rau, Gigi nu m-ar fi sunat. Telefonul a venit dupa meciul cu Gaz Metan Medias, ma asteptam sa ma caute. Trebuia sa vin de acum o luna si ceva, dar am simtit ironia din tonul sau (nr. Gigi Becali)".

Gigi Becali, mult peste alti patroni

Ne-am facut o promisiune: eu si Gigi sa nu ne mai certam. Cand am cunoscut alti patroni din Liga 1, mi-am dat seama ca se poate lucra foarte usor cu Gigi Becali. Nu vreau sa dau nume. Nu am fost suporterul Stelei cand am fost la Galati. M-am bucurat cand am jucat impotriva ros-albastrilor, dar nu am putut sa plec la un club rival. Exista o incompatibilitate intre acea echipa si persoana mea.

Nu poate sa ii puna conditii finantatorului

"Cand eram la Galati, m-am ascuns in vestiarul Stelei, dupa o soba. Am dorit sa aflu ce se intampla acolo si am auzit discutii intre jucatori mari, dintr-o echipa mare. Conditiile cu Gigi au fost legate de respectul pe care trebuie sa ni-l purtam. Orice societate apartine de cei care finanteaza clubul. Eu nu pot sa-i pun conditii si sa-i spun ce sa vorbeasca si ce sa nu vorbeasca. Important este pana la urma ca patronul sa te asculte atunci cand faci propuneri. Eu nu pot sa iau o hotarare in fata unui patron. Este o minciuna ca Boloni va veni la Steaua, Marius Lacatus este antrenorul echipei. Nu se poarta discutii cu absolut niciun tehnician".

Meciul cu CFR Cluj, decisiv pentru titlu

"Vrem primavara europeana in Europa League, dar ati vazut Napoli si Liverpool in ce forma se afla. Fac un apel disperat catre suporteri pentru meciul cu CFR Cluj. Vreau ca stadionul sa fie populat la maxim. Daca stadionul va fi plin, baietii se vor exprima altfel. Steaua nu poate functiona asa cum trebuie fara o arena plina. Nu poti sa iti pierzi dragostea pentru o echipa. Marius are o sarcina ingrata, avem absente de marca. Daca nu vom castiga cu CFR, atunci vom regandi strategia, dar asta nu inseamna schimbari la nivelul bancii tehnice. Nu are niciun termen Lacatus, am vorbit despre acest lucru chiar si cu patronul".

Rapidul, exemplu in Ghencea

"Apostol nu se va intoarce la echipa, cu toate ca a existat si aceasta varianta. Am vorbit cu el si mi-a spus ca publicul s-a purtat foarte urat in ceea ce-l priveste. Aveam nevoie serviciile lui, dar asta este viata. Cred ca, fara suparare, suporterii rapidisti pot fi luati drept exemplu. Comportamentul trebuie urmat si in Ghencea. Noi dominam Rapidul in Cupa, iar ei cantau si erau alaturi de echipa. Mirel Radoi va fi primit cu bratele deschise tot timpul la echipa, daca va fi cazul pentru o reintoarcere".

Cere doar respect

"Am venit pentru ca sunt convins ca voi fi respectat. In alte conditii, nu mai soseam in Ghencea. Poate ca Rapid este principala favorita la titlu, cu toate ca nu este pe primul loc, pentru ca Otelul si Timisoara au luat avant", a conchis Mihai Stoica in cadrul unei conferinte de presa.