Microbul fotbalului nu tine cont de varsta. Antrenorul secund al celor de la Dinamo Brest, Yuri Pudishev, a intrat pe teren la varsta de 56 de ani, in meciul din prima liga bielorusa cu BATE Borisov. "Veteranul" le-a dat o lectie de fotbal elevilor sai, fiind declarat cel mai bun om al meciului.

Yuri Pudishev (stanga)Foto: dynamo-brest.by

Antrenorul secund al echipei Dinamo Brest, Yuri Pudishev (56 de ani), a intrat in repriza secunda, purtand tricoul cu numarul 56, insa nu a putut evita infrangerea echipei sale in fata fostei adversare a Stelei din cupele europene, BATE Borisov, scor 0-2. Cu toate acestea, Federatia bielorusa de fotbal l-a declarat cel mai bun jucator de pe teren.

Antrenorul principal, Yuri Puntus, a fost intrebat daca introducerea asistentului sau a fost o gluma, insa acesta a replicat: "Nu cred ca prezenta lui Pudishev pe teren a fost un act de circar. As fi fericit daca cineva il va ajuta sa intre in Cartea Recordurilor".

Dorinta antrenorului nu va fi indeplinita deoarece recordmanul absolut la aceasta categorie il detine mexicaul Salvador Reyes, care in ianuarie 2008 a jucat in tricoul lui Chivas la varsta de 71 de ani.

Pudishev a jucat in tinerete la Dinamo Minsk, castigand campionatul Uniunii Sovietice in 1982, fiind si membru al nationalei Uniunii Sovietice.