Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a vizitat marti santierul unde se construieste noul stadion national, anuntand ca amicalul de lux pe care nationala de fotbal a Romaniei il va disputa in compania Argentinei lui Messi va fi meciul care va inaugura arena, in august 2011.

Messi, amical cu tricoloriiFoto: Reuters

"Se poate compara cu orice stadion din Europa. Este un stadion de 5 stele, de Top Class, poate gazdui orice fel de competitie. In august va fi meciul cu Argentina si pana atunci, trebuie sa facem doua simulari pana la partida care va umple acest stadion. In august e data meciului cu Argentina, tocmai pentru a-l inaugura", a declarat Mircea Sandu (Mediafax, citat de prosport.ro).

In ceea ce priveste numele noii arene ce are o capacitate de 50.000 de locuri, presedintele FRF a dezvaluit: "Primaria este cea care va decide, mai ales pentru acest stadion, care este extrem de important, ca o uzina, va avea peste 200 de salariati. Denumirea? Ideea eu am lansat-o, de a incerca sa negocieze cu o mare companie multinationala sau cu o banca, pentru a incerca sa recupereze din fonduri".

"UEFA a dat un termen, 2012 sau 2013, pana la care in Liga Campionilor sa se poata juca numai pe League Stadium, cum este acesta. Noi in tara nu avem altul. S-a dat o derogare la Cluj, ceva-ceva la Piatra-Neamt, ceva-ceva la Steaua. Este clar ca, daca vom mai avea echipe din 2013 in Liga Campionilor, probabil vor veni sa joace aici. Veti vedea ca Steaua, care are un stadion de 25.000 de locuri, in momentul in care joaca cu marile puteri, Real Madrid, Barcelona sau Chelsea, Liverpool, Arsenal sau Milan, Juventus, Inter, acest stadion se va umple", a adaugat Mircea Sandu.

Pentru a aduce Argentina la Bucuresti, Federatia a platit peste un milion de euro si, potrivit clauzelor contractuale, starul Barcelonei, Lionel Messi, va trebui sa joace impotriva tricolorilor cel putin 60 de minute.