Laurent Blanc invata din greselile predecesorilor sai si declara ca va renunta la postul de selectioner al nationalei daca nu va reusi sa califice echipa la Campionatul European din 2012. In drumul sau spre accederea in grupele turneului final, Franta intalneste si selectionata lui Razvan Lucescu.

Laurent Blanc, selectionerul FranteiFoto: Reuters

Selectionerul Blanc a declarat miercuri pentru publicatia franceza L'Equipe ca va renunta la functia sa in cazul in care isi rateaza obiectivul: calificarea la EURO 2012.

"E calificarea la EURO 2012 sau nimic. Voi fi judecat strict dupa rezultatele obtinute. Nu imi sta in fire sa continui daca am esuat in prima faza", a mentionat Blanc, facand aluzie la predecesorul sau la carma nationalei, Raymond Domenech, care, dupa ce a ratat calificarea in sferturile de finala la EURO 2008, a refuzat sa plece. Ulterior Domenech a reusit sa obtina acceptul Federatiei Franceze de Fotbal pentru a continua inca doi ani, pana in octombrie 2010.

Blanc nu va avea o misiune prea usoara la carma nationalei Frantei, mostenind o echipa aflata in degringolada. Tehnicianul a luat deja primele masuri la nationala, decizand sa nu-i convoace pe jucatorii care au evoluat la Mondialul din Africa de Sud pentru urmatorul meci amical al Frantei, impotriva Norvegiei.

Franta se afla in aceeasi grupa cu Romania in preliminariile CE 2012, alaturi de Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg.