Jandarmeria Romana a anuntat (prin vocea inspectorului general Olimpiodor Antonescu) ca patru stadioane nu pot gazdui meciuri din Liga 1. Aceste arene nu intrunesc conditiile de gazduire a partidelor, problema fiind masura de siguranta a spectatorilor, informeaza Mediafax.

Sportul, infrangere in prima etapaFoto: AGERPRES

"In vederea inceperii competitiei sportive, au fost constituite comisii mixte formate din reprezentati ai Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), ai directiilor judetene si municipale de sport si ai Jandarmeriei Romane, care au verificat modul in care sunt pregatite arenele sportive in vederea inceperii campionatului de fotbal. Au fost constatate neajunsuri. S-au stabilit termene de remediere, iar un ultim termen este stabilit pentru 23 iulie. Pana la aceasta data toate cluburile organizatoare au obligatia de a remedia deficientele" - Olimpiodor Antonescu.

Stadioanele care nu intrunesc conditiile unor partide de Liga 1 sunt cele din Targu Mures, Sibiu, Alba Iulia si "Regie" din Bucuresti.

"Cele mai multe probleme au fost intalnite la stadioanele din Targu Mures, Sibiu (isi desfasoara meciurile formatia Gaz Metan Medias), Alba Iulia (unde isi disputa meciurile de pe teren propriu Universitatea Cluj) si pe arena "Regie" din Bucureşti, unde evolueaza formatia Sportul Studentesc. Speram ca in aceste ultime zile pana la inceperea campionatului aceste neajunsuri sa fie eliminate", a completat Olimpiodor Antonescu.

Liga Profesionista de Fotbal este cea care va hotara daca partidele care se disputa pe aceste arene vor fi sau nu amanate in cazul in care organizatorii nu vor pune toate lucrurile la punct.