Presa spaniola comenteaza pe spatii largi triumful ibericilor de la Cupa Mondiala, Iniesta si compania fiind vazuti ca niste adevarati eroi. "Iniesta ne duce in Rai", scrie Marca. "Campionii lumii, este ca un vis frumos" - AS, in timp ce Sport puncteaza: "Multumim, Iniestazo! Suntem regii lumii". Dupa 1-0 cu Olanda, Spania a castigat pentru prima data in istorie Campionatul Mondial de Fotbal.

Spania, campioana a lumiiFoto: elmundodeportivo.es

"Iniesta ne duce in Rai"

"Iniesta ne duce in Rai. Suntem campioni mondiali! Spania a castigat un loc in panteonul fotbalului datorita unui gol inscris de Iniesta pe finalul celei de-a doua reprize de prelungiri, in finala cu Olanda si in ciuda unui arbitraj prost. A trebuit sa suferim, dar a meritat si visul s-a transformat in realitate" - cotidianul Marca, citat de Mediafax.

"Campionii lumii! Multumim, Iniesta!"

"Nationala a meritat victoria in fata unei echipe a Olandei care nu a incetat sa fie dura pe toata durata partidei. Prestatie proasta a arbitrului Howard Webb, care a aratat 12 cartonase galbene si l-a eliminat pe Heitinga, dar nu i-a sanctionat pe De Jong, Van Bommel si Robben. Un gol al lui Iniesta cu patru minute inainte de finalul prelungirilor a oferit Spaniei primul titlu mondial din istorie. Golul cel mai important din viata noastra, un gol care acum este la fel de nemuritor ca geniul care s-a nascut ca sa ne faca fericiti. Multumim" - AS.

"Iniestazo. Suntem regii lumii"

"Nationala Spaniei a rupt in sfarsit blestemul si a devenit campioana mondiala pentru prima data in istorie. Un triumf al tuturor jucatorilor, dar in mare parte al celor opt de la FC Barcelona (Xavi, Iniesta, Puyol, Pique, Pedro, Busquets, Valdes, Villa), care fac parte din aceasta minunata echipa de fotbalisti si, mai presus de orice, de prieteni" - Sport.

"Campioni mondiali cu stil Barca!"

"Apoteotic, incredibil, inegalabil... nu mai exista cuvinte pentru a descrie ceea ce a facut aceasta echipa, care a devenit campioana mondiala dupa ce a castigat si Campionatul European, în 2008" - Sport.

"Iniestazo si campioni!!"

"Cuvintele nu pot exprima o asemenea bucurie. Suntem in al 9-lea cer. Spania, Spania, Spania!" - Mundo Deportivo.

"Spania mecanica" - La Vanguardia.

"Campioni mondiali! Este titlul care ne lipsea" - ABC.