Mijlocasul german Bastian Schweinsteiger a deschis razboiul psihologic impotriva Argentinei, echipa cu care Germania se va infrunta pentru a doua oara consecutiv in sferturile de finala ale Cupei Mondiale. Judecand dupa incidentul din 2006, jucatorul german a declarat ca Argentina nu are respect pentru adversari sau arbitri.

Bastian Schweinsteiger (stanga)Foto: Reuters

"Stim cum joaca Argentina. Au o echipa mare si sigur se vor folosi de artificii, incercand sa influenteze arbitrii. Argentina nu are respect pentru adversari si arbitri", a declarat Schweinsteiger, invocand binecunoscutul antijoc (catimba) al sud-americanilor.

Germania si Argentina s-au intalnit si la Mondialul din 2006 in aceeasi faza a competitiei. Dupa 1-1 la finalul meciului, tara gazda s-a impus in fata sud-americanilor in urma loviturilor de departajare. Bucuria nemtilor nu a durat insa prea mult deoarece terenul de joc s-a transformat intr-unul de lupta, jucatorii si oficialii celor doua selectionate impartindu-si lovituri cu darnicie.

Schweinsteiger a adaugat ca incidentul din 2006 "inca mai cantareste greu" in mintea jucatorilor germani si spera ca el impreuna cu ai sai colegi sa nu mai fie provocati.

Mijlocasul german a avut insa si cuvinte de lauda la adresa unor adversari: "Ei il au pe Messi, dar si alti jucatori importanti. Dupa mine, Veron este in top 5 al celor mai buni jucatori din lume".

Germania si Argentina se intalnesc, sambata, de la ora 17:00 (ora Romaniei), in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Africa de Sud. Castigatoarea din aceasta partida va intalni in semifinale Spania sau Paraguay.

Incidentul dintre Germania si Argentina din sfertul de finala a CM 2006: