Dezamagire in tabara SUA, bucurie fara margini in Africa. Ghana, singura reprezentanta a continentului gazda a Mondialului de fotbal, s-a calificat pentru prima data in sferturile de finala ale turneului final, punand capat visului american.

Ghana, in sferturi la MondialFoto: Reuters

Click aici pentru rezumatul partidei SUA - Ghana 1-2!

"E dezamagitor, E greu. Doare. E greu sa-ti exprimi emotiile in astfel de momente. Mergem acasa", a declarat

​Howard, portarul SUA.

Landon Donovan (SUA): "Finalul campaniei noastre este brutal, mai ales cand realizezi cat de mult ai investit, nu numai in ultimii patru ani, ci intreaga ta viata. Nu exista garantia ca vom mai avea o astfel de ocazie. E dezamagitor. Cred ca putem parasi turneul cu fruntea sus pentru modul in care am jucat. Bineinteles, uram sa pierdem. Da, ne lasa un gust amar, dar am aratat efort, energie, atitudine, credinta. Cateodata se intampla sa mai si pierzi. Asa e in forbal".

Capitanul SUA, Carlos Bocanegra: "Am fost de prea multe ori si prea devreme in fata in acest turneu. La acest nivel, cand cedezi atat de usor ocaziile, nu vei merge prea departe".

Bob Bradley, selectioner SUA: "Am crezut ca la 1-1 aveam o sansa, dar nu am avut destula prospetime impotriva puterii ghaneze. Avem o echipa minunata. Suntem mandri, dar si dezamagiti ca nu ne-am calificat".

Asamoah Gyan (Ghana): "Ghana este una dintre cele mai bune de la Cupa Mondiala si nu doar pentru tara noastra, ci pentru intreaga Africa. Sunt cel mai fericit om de pe planeta. In 2006 am ajuns in runda a doua, acum am facut un pas mai mult"

John Pantsil (Ghana): "E incredibil, am facut istorie. E prima data cand Ghana se califica in sferturile de finala ale Mondialului. Am jucat 120 de minute si toti am dat tot ceea ce aveam mai bun".

Milovan Rajevac, selectioner Ghana: "Ghana este printre primele opt echipe din lume. Toata lumea priveste aceste meciuri. E momentul ca Ghana sa aiba suportul intregii lumi. Trebuie sa-mi felicit jucatorii. Au avut puterea sa mearga pana la capat si sa castige. In timpul minutelor suplimentare am avut nevoie de putere si au fost capabili sa o gaseasca".