​Grupa H: Honduras - Chile (ora 14:30)

Spania, in mare formaFoto: Reuters

Honduras a invins Brazilia in sferturile de finala de la Copa America din 2001, dar echipa lui Reinaldo Rueda nu traieste din amintiri. Fara "vasluianul" Carlo Costly in echipa, accidentat intr-un meci cu CFR Cluj, Honduras nu a avut o perioada de pregatire deloc fasta, formatia inregistrand trei infrangeri (cu Turcia, Venezuela si Romania) si doua remize (cu Belarus si Azerbaidjan).

Tehnicianul Reinaldo Rueda este suspendat si nu va putea sa-si conduca echipa la debutul la Mondialul african, cand elevii sai intalnesc selectionata din Chile, formatie care are si ea un jucator "cu semnul intrebarii", golgeterul Humberto Suazo nefiind complet refacut dupa o accidentare suferita in urma cu trei saptamani.

Grupa H: Spania - Elvetia (ora 17:00)

Spania a adunat 49 de meciuri la Mondial, dar niciodata ibericii nu au reusit sa ridice trofeul la finalul turneului. Considerati unii dintre favoritii CM din Africa de Sud, campionii europeni intalnesc selectionata Elvetiei, echipa pe care au mai intalnit-o de 18 ori, de 15 ori reusind sa castige si de alte trei ori remizand. De la inceputul anului 2007, Spania a inregistrat o singura infrangere (in 48 de meciuri disputate), singurul esec fiind inregistrat anul trecut pe taram sud-african, la Cupa Confederatiilor, in fata finalistei SUA.

Elvetia, care la editia precedenta de la Mondial a terminat pe primul loc grupa, in fata finalistei Frantei, va avea un meci extrem de greu la debutul Mondialului african, intalnind un atac "nimicitor" (Torres-Villa) si o defensiva solida (Pique-Puyol).

Grupa A: Africa de Sud - Uruguay (ora 21:30)

Mondialul continua cu a doua runda a grupelor, gazda urmand a disputa cel de-al doilea meci. Atat Africa de Sud, cat si Uruguay vin dupa doua remize, cu Mexic (1-1), respectiv Franta (0-0), iar Bafana Bafana va face orice pentru a obtine prima victorie la Mondialul de pe propriul teren. Remiza alba in fata "Cocosilor galici" i-a "inrait" pe sud-americani, Uruguayul fiind pregatit sa riste totul pe atac.

Cele doua echipa s-au mai intalnit de doua ori, Uruguay impunandu-se de fiecare data.