Italia a transpirat serios pentru a obtine o remiza in fata Paraguayului, campioana mondiala en-titre aratand, cel putin in prima repriza, ca nu are o idee clara de joc. Alcatraz (39') i-a trezit din letargie pe italieni, sud-americanii intrand la vestiare in avantaj. De Rossi (63') l-a salvat pe Lippi, iar peninsularii au debutat la Mondial asa cum le place cel mai mult - cu un rezultat de egalitate.

Foto:

Italia nu a avut nicio faza importanta in prima repriza, campioana prestand un fotbal previzibil si lent. "Squadra Azzurra" a aratat in joc varsta inaintata a jucatorilor sai, iar Paraguayul (in mod firesc) a lovit la prima oportunitate: Alcatraz (39') deschide scorul de langa un Cannavaro visator.

Campioana castiga bataliile de la centrul terenului dupa introducerea lui Camoranesi (in al doilea mitan), iar De Rossi aduce egalarea (63') profitand de naivitatea sud-americanilor.

Italia nu convinge in partida de debut de la Cupa Mondiala, echipa lui Lippi aratand ca rezultatele slabe din partidele amicale nu sunt o intamplare.

Click aici pentru a vedea rezumatul partidei Italia - Paraguay

Statistica partidei Italia - Paraguay

Suturi la poarta 10-8

Suturi pe poarta 5-1

Cornere 8-4

Offside 3-4

Faulturi 15-15

Cartonase galbene 1-1

Cartonase rosii 0-0

Timpul efectiv de joc 34 min-32 min

Distanta alergata:

Posesia balonului 52%-48%.

Echipa Italiei: Buffon(1)-schimbat cu Marchetti la pauza, Criscito (3), Chielini (4), Cannavaro c (5). De Rossi (6), Pepe (7), Iaquinta (9), Gilardino (11)-schimbat cu Di Natale, Marchisio (15)-schimbat cu Camoranesi, Zambrotta (19) si Montolivo (22) Antrenor: Marcello Lippi

Echipa Paraguayului: Villar c (1), Morel (3), Bonet (6), Vera (13), Da Silva(14), Caceras (15), Riveros (16), Torres (17)-schimbat cu Santana, Valdez (18)- schimbat cu S. Cruz, Lucas (19), Alcaraz (21) Antrenor: Gerardo Martini