Tribunalul Federal elvetian a mentinut decizia luata de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) in disputa dintre clubul londonez Chelsea si internationalul roman Adrian Mutu, astfel ca atacantul Fiorentinei va trebui sa plateasca 17 milioane de euro fostei sale echipe.

Adrian MutuFoto: Agerpres

"S-a ajuns la concluzia ca nu exista niciun temei in apelul fotbalistului roman", se arata in comunicatul Tribunalului Federal elvetian.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina in 2004, pe vremea cand evolua la formatia engleza Chelsea. Internationalul roman a fost atunci suspendat pentru o perioada de sase luni, iar englezii au hotarat incetarea contractului cu fotbalistul roman.

Chelsea a sustinut ca, prin comportamentul sau, atacantul roman a incalcat contractul aducand daune imaginii clubului, de aceea a cerut despagubiri. FIFA a decis, in 2008, ca Mutu trebuie sa plateasca 17 milioane de euro fostului sau club, decizie contestata de internationalul roman la TAS.

Mutu nu si-a gasit dreptatea nici la TAS, insa, astfel ca jucatorul Fiorentinei a facut recurs si la aceasta decizie, la Tribunalul Federal elvetian. Aceasta ultima instanta a respins apelul lui Adrian Mutu, astfel ca romanul este obligat sa plateasca cele 17 milioane clubului englez.

"Mai sunt şi alte cai de atac. Vom discuta cu avocatii jucatorului si vedem ce este de facut. Foarte probabil, se va deschide alt proces, la Curtea Europeana", a declarat impresarul Victor Becali pentru gsp.ro.

In acest moment, jucatorul Fiorentinei este suspendat pentru o perioada de noua luni, dupa ce in luna ianuarie a fost depistat pozitiv la doua teste antidoping.