Un numar de aproximativ 300 de romani vor pleca in Africa de Sud pentru a viziona partide contand pentru Cupa Mondiala de Fotbal, informeaza Mediafax. Criza economica si necalificarea tricolorilor au stat la baza acestui numar redus de persoane care vor vedea pe viu dispute de la turneul final. Pretul minim al unei deplasari este de 2.500 de euro (zbor, cazare si un bilet).

Cupa Mondiala de FotbalFoto: fifa.com

"Sunt mai putini turisti decat ne-am fi asteptat, pentru ca tarifele sunt mari si, in plus, Romania nu participa la acest campionat. Doar transportul pana in Africa de Sud este 1.200 de euro. Daca s-ar fi calificat si echipa nationala, probabil ca am fi avut peste 2.000 de turisti" - Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, pentru Mediafax.

"Am dat 50 de vize pentru Cupa Mondiala (Event Visa), dar mai sunt si alte persoane care si-au luat vize turistice si care au cumparat biletele direct din Africa de Sud, de la FIFA sau de la agentiile de turism. Ne asteptam ca numarul de vize emise sa creasca in urmatoarele zile" - Pieter Andries Swanepoel, ambasadorul Africii de Sud in Romania, pentru Mediafax.

Demn de mentiont este faptul ca un pachet turistic pentru finala Cupei Mondiale ajunge la aproximativ 12.000 de euro (aici intra o cazare la un hotel de 4-5 stele).

Campionatul Mondial de Fotbal se va desfasura intre 11 iunie si 11 iulie.