Contractul de inchiriere dintre clubul de fotbal Steaua si Ministerul Apararii Nationale pentru arena din Bulevardul Ghencea a fost reziliat, formatia bucuresteana inregistrand intarzieri la plata mai mari de 60 de zile (intelegerea prevede ca in cazul unei intarzieri de peste 60 de zile contractul se reziliaza automat), informeaza M.Ap.N. intr-un comunicat de presa. Pe langa chirie, Steaua mai are de achitat si utilitati restante de aproximativ 20.000 lei.

"Ca urmare a derularii, in perioada septembrie–decembrie 2009, a licitatiei privind inchirierea Stadionului Steaua, care cuprinde cladiri si terenuri in suprafata totala de peste 90.000 m.p., aflate in proprietatea statului si administrarea M.Ap.N. prin CSA „Steaua”, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a consimtit, prin oferta depusa, sa achite lunar o chirie in valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilita de catre un expert autorizat in domeniu. Din echivalentul in lei al acestei sume, 50 la suta se varsa la bugetul de stat si 50 la suta se vireaza CSA „Steaua”" - se precizeaza intr-un comunicat al M.Ap.N.

"Referitor la informatia aparuta in presa marti, 18 mai, potrivit careia M.Ap.N. ar fi marit la 65.000 Euro suma pe care o are de platit SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, precizam foarte clar ca, pe timpul derularii contractului, CSA „Steaua” nu a modificat clauzele contractului si nici nu a marit cuantumul chiriei".

"Precizam ca, in momentul de fata, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA inregistreaza intarzieri la plata mai mari de 60 de zile, avand datorii ce reprezinta chiria neachitata pentru lunile martie, aprilie 2010 si penalitatile aferente, in prezent contractul de inchiriere fiind reziliat. Totodata, chiriasul mai are de achitat utilitati restante catre CSA „Steaua”, in cuantum de aproximativ 20.000 lei" - informeaza Biroul de Presa al M.Ap.N.

Conform intelegerii dintre FC Steaua Bucuresti si "CSA Steaua” (pentru perioada 7.01.2010 - 7.01.2014), clubul de fotbal are obligatia contractuala de a plati lunar chiria (21.600 euro), in cazul in care societatea comerciala intarzie plata cu mai mult de 60 de zile, contractul de inchiriere se reziliaza automat, fara somatie si fara a apela la instantele judecatoresti.

Raspunsul Stelei

"Stiu comunicatul remis de catre MApN. Noi le-am trimis o hartie in urma cu cateva luni ca nu le dam nici un ban pana nu ne reintalnim si sa rediscutam contractul. Pentru ca noi am discutat despre o chirie, dar apoi ei ma pun sa platesc 40.000 de euro chirie in fiecare luna pe cladirile din cadrul Complexului Ghencea.

Am discutat cu ei incercandu-le sa nu mai existe notiunea de chirie si sa trecem meciurile de fotbal pe care le jucam in Ghencea ca evenimente-spectacole. Eu le dadeam 22.000 de mii de euro daca faceau cum ziceam eu. Nu vor sa faca asa, sa fie sanatosi, oricum plecam la Buzau!" - Gigi Becali, patron Steaua (gsp).

Conform patronului din Ghencea, daca nu se rezolva problemele cu inchirierea arenei “Steaua”, echipa de fotbal va evolua din sezonul viitor pe stadionul “Gloria” din Buzau.