A castigat campionatul la primul sezon pe banca lui Standard, dar la jumatatea stagiunii 2009-2010 a fost nevoit sa-si dea demisia. Ladislau Boloni a plecat de la formatia din Liege din cauza conducerii, oficialii belgieni facandu-i viata grea in ultimele luni antrenorului roman. "Nu mai puteam rezista", a declarat Boloni.

"Am discutat cu oficialii echipei, dar nu exista alta solutie, asa ca mi-am prezentat demisia de comun acord. Am decis sa pun stop aici. Deja devenise mult prea greu pentru mine sa merg mai departe, atmosfera devenise apasatoare pentru toata lumea, iar situatia parea greu de rezolvat. Exista lucruri pentru care am avut solutii, dar si situatii pe care nu aveam cum sa le prevad", a declarat Boloni, citat de France Football.

In apararea sa, tehnicianul roman a precizat ca Standard a avut multi accidentati in aceasta stagiune. "Nu pot sa uit ca am avut multi accidentati in acest sezon, cu cel putin sase accidentari grave. In aceste conditii, parcursul nostru nu avea cum sa fie conform planului. Nu va puteti imagina cu ce dificultati m-am confruntat. In plus, stiind ca nu mai am contract decat de un an, mi-a fost imposibil sa am o viziune pe termen lung. Este mai bine ca se termina aici, desi nu-mi face placere acest lucru", a conchis antrenorul roman.

In locul lui Boloni, de echipa se va ocupa Dominique D'Onofrio (fratele vicepresedintelui clubului), acesta fiind numit interimar la formatia din Liege. Cu Loti pe banca, Standard a castigat campionatul si Supercupa Belgiei, obtinand de asemenea si calificarea in 16-imile Europa League.